ΤΟΠΙΚΑ

Χέρι βοήθειας στη Μέριμνα Βόλου

χέρι-βοήθειας-στη-μέριμνα-βόλου-8108

Νέα προγραμματική και δέσμευση αποπληρωμής των οφειλόμενων από την πολιτεία, μετά από δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ

Οικονομική ανάσα αποτελεί για τη Μέριμνα η νέα προγραμματική σύμβαση που υπογράφηκε τις προηγούμενες μέρες και ανέρχεται στο ποσό των 40.000 ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες και να υποστηριχθεί το κοινωνικό έργο που παράγεται.

Μετά από σχετικό δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, η πολιτεία δίνει χέρι βοήθειας στο τοπικό παράρτημα του Βόλου, το οποίο έχει περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση, αδυνατώντας να καλύψει τους μισθούς των εργαζομένων, καθώς και τις λειτουργικές ανάγκες της στέγης κακοποιημένων γυναικών.

Η στέγη κακοποιημένων γυναικών που παρέμεινε κλειστή τους τέσσερις τελευταίους μήνες, λόγω έλλειψης πόρων, θα αρχίσει να λειτουργεί και πάλι, μετά τη διαβεβαίωση των άνωθεν κρατούντων ότι θα δοθεί μέχρι τέλος του χρόνου το ποσό των 28.000 ευρώ που οφείλει η πολιτεία. Παράλληλα, την καινούργια χρονιά θα δοθεί στη Μέριμνα ποσό ύψους 20.000 ευρώ, ως προκαταβολή της νέας προγραμματικής.

Η νέα προγραμματική που υπογράφηκε τις προηγούμενες μέρες από την πρόεδρο της Μέριμνας Βόλου Μάγδα Παπαβαγγέλη, τους υπευθύνους του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το Υπουργείο Εργασίας, θα δώσει ανάσα στο τοπικό παράρτημα, το οποίο έφτασε σε οριακό σημείο, αδυνατώντας να καλύψει δεδουλευμένες αποδοχές δέκα μηνών στους εργαζόμενους.

Η ίδια δηλώνει «πολύ ικανοποιημένη από τη συγκεκριμένη εξέλιξη, τονίζοντας παράλληλα ότι θα είναι ευτυχής όταν εκταμιευτεί το ποσό που προβλέπεται να δοθεί, βάση της νέας προγραμματικής.

«Σκεφτόμαστε να ξεκινήσουμε και πάλι τη φιλοξενία κακοποιημένων γυναικών με τα παιδιά τους και παράλληλα να αυξήσουμε τους χώρους φιλοξενίας, προκειμένου να αυξηθούν οι αποδέκτες των υπηρεσιών της Μέριμνας» όπως αναφέρει στο σημείο αυτό η πρόεδρος του τοπικού τμήματος, επισημαίνοντας παράλληλα ότι υπάρχουν σκέψεις για ακόμη εντονότερη δράση την επόμενη χρονιά.

Οι ιθύνοντες του Υπουργείου επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τους υπευθύνους της Μέριμνας, ενώ όπως σημειώνει η κ. Παπαβαγγέλη «μας εξέπληξε ευχάριστα η συγκεκριμένη εξέλιξη, η οποία είναι πολύ θετική για το μέλλον του τοπικού παραρτήματος». Η ίδια δεν παραλείπει να ευχαριστήσει τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για την στήριξή του, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «είναι πολύ σημαντική η συνέχιση του κοινωνικού έργου που επιτελείται».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου