ΤΟΠΙΚΑ

Την Παρασκευή οι βαθμοί των πανελλαδικών

την-παρασκευή-οι-βαθμοί-των-πανελλαδι-809772

Κορυφώνεται η αγωνία για τους 1.785 υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων στη Μαγνησία. Την ερχόμενη Παρασκευή 29 Ιουνίου, μία ημέρα νωρίτερα σε σχέση με πέρυσι, αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες με τις επιδόσεις των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Ηδη από χθες ενημερώθηκε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και με τη σειρά τους οι διευθυντές των λυκείων και οι σύλλογοι διδασκόντων, που θα κληθούν να παραλάβουν τα πακέτα με τις βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων.

Η αποστολή των καταστάσεων από τα βαθμολογικά κέντρα θα ξεκινήσει την Πέμπτη το βράδυ, και την Παρασκευή το πρωί οι διευθυντές των γενικών και επαγγελματικών λυκείων της Μαγνησίας θα τα παραλαμβάνουν από τα γραφεία της Δευτεροβάθμιας.

Θα ακολουθήσει έλεγχος των καταστάσεων και διασταύρωση των στοιχείων, και έως το μεσημέρι οι βαθμοί θα έχουν αναρτηθεί σε πίνακες ανακοινώσεων στα κατά τόπους λύκεια.

Οι βαθμοί ανακοινώνονται φέτος μία ημέρα νωρίτερα, και μία ημέρα πριν την ολοκλήρωση των ειδικών μαθημάτων.

Αυτές τις ημέρες στα κατά τόπους βαθμολογικά κέντρα (ένα λειτουργεί και στον Βόλο, στο συγκρότημα του 7ου και του 9ου Γυμνασίου Βόλου) συνεχίζεται κανονικά η βαθμολόγηση των γραπτών και εκτιμάται ότι έως την Πέμπτη η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί.

Με τις βαθμολογίες ανά χείρας, οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν και τα μηχανογραφικά τους δελτία. Από χθες οι υποψήφιοι απευθύνονται στα λύκειά τους για να αποκτήσουν τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας, με τον οποίο θα μπορούν να μπαίνουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να μελετούν το μηχανογραφικό και να το συμπληρώνουν. Τα μηχανογραφικά δελτία με τις προτιμήσεις τους οι υποψήφιοι θα πρέπει να «κλειδώσουν» έως τις 16 Ιουλίου.

Η αγωνία θα λάβει οριστικά τέλος στα τέλη Αυγούστου, οπότε και θα ανακοινωθούν οι βάσεις των σχολών. Πέρυσι, οι βάσεις είχαν ανακοινωθεί στις 24 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις τα δυσκολότερα σε σχέση με τα περσινά θέματα της Φυσικής οδηγούν στο συμπέρασμα ότι αναμένεται καθοδική τάση στις βάσεις στις πολυτεχνικές σχολές. Ευκολότερα σε σχέση με πέρυσι κρίνονται τα μαθήματα που οδηγούν σε οικονομικές σχολές, και ενδεχομένως να υπάρξει ανοδική τάση σε αυτές.

Το στίγμα στις φετινές εξετάσεις αναμένεται να δώσει η εκτόξευση στις βάσεις των παιδαγωγικών σχολών, που εκτιμάται ότι θα αυξηθούν ακόμα και κατά 2.000 μόρια, σε συνδυασμό με την αναμενόμενη καθοδική πορεία των βάσεων στα περιφερειακά πανεπιστήμια, καθώς ο ανταγωνισμός για μια θέση εκεί δεν θα είναι πολύ μεγάλος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου