ΤΟΠΙΚΑ

Εκθεση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

εκθεση-ενημέρωσης-και-ευαισθητοποίη-8101

Εγκαινιάστηκε χθες από το ΚΕΘΕΑ Πιλότος και τους Γιατρούς του Κόσμου

Τα εγκαίνια μιας ξεχωριστής έκθεσης με θέμα το πλούσιο ανθρωπιστικό έργο των Γιατρών του Κόσμου με φωτογραφίες από αποστολές 25 χρόνων σε χώρες του εξωτερικού, πραγματοποιήθηκαν χθες στο κτίριο Τσικρίκη του Π.Θ. (Ιάσονος με Γαμβέτα) σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ Πιλότος Βόλου στο πλαίσιο του εορτασμού των δέκα χρόνων λειτουργίας του. Η έκθεση είχε τίτλο «…Οπου υπάρχουν άνθρωποι» και στόχο έχει τόσο την ενημέρωση όσο και την ευαισθητοποίηση του κόσμου για το έργο των Γιατρών του Κόσμου, αλλά και του ΚΕΘΕΑ Πιλότος. Οι φωτογραφίες της έκθεσης χρονολογούνται από το 1997 μέχρι και το 2014.

«Πραγματικά αποτελεί μια έκθεση οδοιπορικό από τις αποστολές των Γιατρών του Κόσμου σε πολλές περιοχές του Κόσμου» τόνισε ο υπεύθυνος εκπαίδευσης και έρευνας στο ΚΕΘΕΑ Πιλότος Ξενοφώντας Σελπεσάκης, προσθέτοντας ότι φέτος πραγματοποιήθηκαν πολλές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του εορτασμού των δέκα χρόνων λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ Πιλότος στο Βόλο και δεν θα υπήρχε καλύτερος τρόπος για την ολοκλήρωση του εορτασμού απ’ την έκθεση των Γιατρών του Κόσμου.

Ο κ. Σελπεσάκης πρόσθεσε επίσης οι πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν ανάγκη είτε από ηθική είτε από πρακτική συμπαράσταση και αυτό αποτελεί κοινό έργο για το ΚΕΘΕΑ Πιλότος και τους Γιατρούς του Κόσμου.

Από την πλευρά του το μέλος του Δ.Σ. των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδος κ. Γιάννης Γιαννακόπουλος τόνισε ότι οι Γιατροί του Κόσμου κλείνουν φέτος 25 χρόνια ζωής στην Ελλάδα και έχουν πραγματοποιήσει πάρα πολλές ανθρωπιστικές αποστολές στο εξωτερικό και στην Ελλάδα.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Γιαννακόπουλος τα τελευταία πέντε χρόνια, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης έχουν μειωθεί οι αποστολές τους στο εξωτερικό και έχουν αυξηθεί αυτές στην Ελλάδα. «Πριν πέντε χρόνια στα πολυϊατρεία μας δεν έρχονταν Ελληνες, σήμερα όμως λόγω της κρίσης το 80% των επισκεπτών είναι Ελληνες. Μάλιστα πολλές φορές οι κινητές μονάδες των Γιατρών του Κόσμου έχουν επισκεφθεί περιοχές της Μαγνησίας», σημείωσε ο κ. Γιαννακόπουλος

Η έκθεση που έχει επιμεληθεί ο κ. Γιαννακόπουλος, αποτελεί μια από κοινού πρωτοβουλία για την κοινωνική προσφορά, την αλληλεγγύη, το δικαίωμα των ανθρώπων στην κοινωνική ένταξη και τον πολιτισμό. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι: Τρίτη – Παρασκευή 18:00-21:00, Σάββατο – Κυριακή 10:00 – 13:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου