ΤΟΠΙΚΑ

Αρνητικά όλα τα δείγματα εργαζομένων και τρόφιμων του Γηροκομείου Βόλου

αρνητικά-όλα-τα-δείγματα-εργαζομένων-809026

Η Διοίκηση και η Διεύθυνση του Ιδρύματος, λόγω του θετικού κρούσματος υπαλλήλου του Γηροκομείου που εντοπίστηκε στη δειγματοληψία της 30 Νοεμβρίου 2020 και σύμφωνα με τα όσα επιτάσσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα σε τέτοιες περιπτώσεις, προέβησαν χθες Πέμπτη στην επαναληπτική διενέργεια μοριακών ελέγχων στο σύνολο των εργαζομένων αλλά και των ηλικιωμένων διαβιούντων.

Σήμερα Παρασκευή η αρμόδια Υπηρεσία της 5ης ΥΠΕ ενημέρωσε την Διεύθυνση του Ιδρύματος ότι τα αποτελέσματα του μοριακού ελέγχου είναι αρνητικά στο σύνολο τους. Το προσωπικό και οι διαβιούντες στο Ιδρυμα θα υποβληθούν εκ νέου σε προγραμματισμένο μοριακό έλεγχο που διενεργείται κάθε Πέμπτη τους τελευταίους 4 μήνες.

Στο μεσοδιάστημα αυτών των ημερών στην ύπαρξη και μόνο ενδείξεων, προκειμένου να εξαλειφθεί η παραμικρή πιθανότητα μετάδοσης του ιού, θα πραγματοποιηθούν rapid tests από τους Ιατρούς του Ιδρύματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η απολύμανση για δεύτερη φορά στους χώρους του Ιδρύματος.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Γηροκομείου, «Η Διοίκηση και το προσωπικό του Ιδρύματος πιστά στο καθήκον τους, συνεχίζουν με αίσθημα ευθύνης να παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και φροντίδα στους ηλικιωμένους όχι απλά μεριμνώντας , αλλά προλαμβάνοντας με τις ενέργειες τους κάθε πιθανότητα δυσμενούς κατάστασης, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την υγιεινή διαβίωση των φιλοξενουμένων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου