ΤΟΠΙΚΑ

Α’ Παθολογική: Πνεύμα Χριστουγέννων κόντρα στον ιό

α-παθολογική-πνεύμα-χριστουγέννων-κ-809022

Γιατροί και νοσηλευτές της Α’ Παθολογικής του Νοσοκομείου Βόλου στόλισαν το δέντρο της ελπίδας για τους ασθενείς, που δίνουν μάχη

Θέλησαν να αλλάξουν το κλίμα στην Α’ Παθολογική Κλινική COVID-19 του Νοσοκομείου Βόλου για να δώσουν μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας στους ασθενείς, που νοσηλεύονται με κορονοϊό και τα κατάφεραν. Γιατροί και νοσηλεύτριες της Κλινικής αποφάσισαν να στολίσουν όμορφο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην είσοδο της Κλινικής, προκειμένου το πνεύμα των Χριστουγέννων να φτάσει μέχρι το τελευταίο δωμάτιο και τον τελευταίο ασθενή που νοσηλεύεται εκεί, δίνοντας καθημερινά αγώνα για να ανακάμψουν. Ηθελαν να απαλύνουν τον πόνο τους και αυτό είναι ιδιαίτερα συγκινητικό, καθώς εκτός όλων των άλλων δείχνει πως έχουν δεθεί με τους ασθενείς, τους οποίους πλέον αποκαλούν με τα μικρά τους ονόματα, διότι έχουν δεθεί μαζί τους.

Οι υγειονομικοί στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο με μεράκι και μάλιστα μετά ανήρτησαν φωτογραφία στα social media.

«Ο στολισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Κλινική είναι ένα έθιμο που κάθε χρόνο τέτοια εποχή το τηρούμε. Φέτος όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η Κλινική έχει μετατραπεί σε COVID-19 και οι ασθενείς μας είναι άνθρωποι που δίνουν τη μάχη κόντρα σε έναν ύπουλο εχθρό αφενός, αφετέρου σε συνθήκες οι οποίες είναι πρωτόγνωρες. Επρεπε να κάνουμε κάτι για να ομορφύνουμε κάπως την καθημερινότητά τους», σημείωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η νοσηλεύτρια Μαρία Μιχολίτση.

Εκτός από τους ασθενείς άλλωστε το πνεύμα των Χριστουγέννων το έχουν ανάγκη τόσο οι γιατροί, όσο και οι νοσηλευτές της Α’ Παθολογικής Κλινικής, οι οποίοι όπως και οι συνάδελφοί τους στις άλλες «κορονοϊοκλινικές», καθημερινά βρίσκονται επί ποδός προσπαθώντας να βοηθήσουν τους νοσηλευόμενους, σε ομολογουμένως αντίξοες συνθήκες, εξαιτίας των κενών που υπάρχουν και τα οποία έχουν οξυνθεί εξαιτίας ότι αρκετοί γιατροί και νοσηλευτές «χτυπήθηκαν» επίσης από τον ιό και απουσιάζουν από την ενεργό δράση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου