ΤΟΠΙΚΑ

Συγκλονίζει ο γιός του Βολιώτη γιατρού: «Ο ιός αυτός δεν κάνει διακρίσεις»

συγκλονίζει-ο-γιός-του-βολιώτη-γιατρο-808905

Συγκλονίζει ο γιός του Βολιώτη γιατρού στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ – Αδυνατεί να πιστέψει πώς χάθηκε σε έναν μήνα υγιής άνθρωπος, όπως ο γνωστός γιατρός

Ανείπωτη θλίψη προκάλεσε στην τοπική κοινωνία και στον ιατρικό κόσμο ο θάνατος του γνωστού παθολόγου του Βόλου Κίμωνα Πολυμέρου, σε ηλικία 72 χρόνων. Ο γνωστός γιατρός νοσηλευόταν τρεις εβδομάδες στο Νοσοκομείο Βόλου «χτυπημένος» από κορονοϊό. Πριν από τη δοκιμασία δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας. Εργαζόταν επί 40 χρόνια ως υπεύθυνος παθολόγος στην ιδιωτική κλινική του Βόλου «Ασκληπιείο Μπισακού» και έχαιρε άκρας υγείας. Ο φονικός ιός τον «επισκέφτηκε» και δυστυχώς αποδείχτηκε μοιραίος για τη ζωή του.

Ο γνωστός παθολόγος έδωσε με περισσή δύναμη τη μάχη με τη νόσο, δυστυχώς όμως ο κορονοϊός σταδιακά του προκάλεσε ανήκεστο βλάβη στον οργανισμό του. Τις δύο τελευταίες εβδομάδες είχε μεταφερθεί στη ΜΕΘ, δυστυχώς όμως δεν μπόρεσε να ανακάμψει. Χθες το πρωί κατέληξε βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του, αλλά και όλο τον ιατρικό κόσμο που τον γνώριζε. Ο εκλιπών υπηρέτησε για πολλά χρόνια ως γιατρός στο ΙΚΑ. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους ασθενείς του και ένας εξαίρετος επιστήμονας, τις συμβουλές του οποίου ζητούσαν σε κάθε ευκαιρία νεώτεροι συνάδελφοί του. Οι οικείοι του έχουν υποστεί σοκ, ενώ συγκλονισμένοι είναι και οι γιατροί που συνεργάζονταν μαζί του μέχρι τελευταία στιγμή, αλλά και οι ασθενείς του.

Τραγική ειρωνεία είναι ότι ο Κίμωνας Πολυμέρου πριν εισαχθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσηλευόταν στον ίδιο θάλαμο μαζί με τη σύζυγό του, η οποία επίσης είχε προσβληθεί από τον ιό. Η ίδια ξεπέρασε τον κίνδυνο και πριν από λίγες μέρες έλαβε εξιτήριο. Δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό να γίνει το ίδιο και με τον σύζυγό της, ο οποίος χάθηκε.

«Ο ιός αυτός δεν κάνει διακρίσεις»

Σοκαρισμένος ο γιός του Γιάννης μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ έστειλε το δικό του μήνυμα προς όσους πιστεύουν πως ο κορονοϊός δεν υπάρχει. «Ο πατέρας μου ήταν ένας υγιέστατος άνθρωπος. Ήταν μέχρι τελευταία στιγμή στη δουλειά του. Ήμασταν μια ευτυχισμένη οικογένεια, μέχρι να προκύψει αυτός ο διάολος που δεν κάνει διακρίσεις… Από τη μία στιγμή στην άλλη χάσαμε τον άνθρωπό μας. Και αυτό θα πρέπει να το συνειδητοποιήσουν όλοι εκείνοι που πιστεύουν πως δεν υπάρχει κορονοϊός και γράφουν ή λένε διάφορες ψεκασμένες θεωρίες. Όχι απλά υπάρχει, αλλά είναι πολύ επικίνδυνος, είτε πρόκειται για υγιείς ανθρώπους, είτε για όσους μπορεί να αντιμετωπίζουν προβλήματα. Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι ο ιός δεν κάνει διακρίσεις», κατέληξε ο γιός του, γιατρός επίσης και μάλιστα από εκείνους που πρώτος ζήτησε να «βάλει πλάτη» στο ΕΣΥ και να βοηθήσει ως εθελοντής γιατρός στο Νοσοκομείο Βόλου για να συνδράμει από την πρώτη γραμμή στη μάχη κατά της πανδημίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου