ΤΟΠΙΚΑ

Τίτλοι τέλους στην ΑΝΕΒΟ

τίτλοι-τέλους-στην-ανεβο-808288

Τίτλοι τέλους στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Βόλου, η οποία τίθεται σε εκκαθάριση. Στην προχθεσινή συνεδρίαση ορίστηκαν οι ορκωτοί λογιστές που θα αναλάβουν την εκκαθάριση της εταιρείας έναντι 2.600 ευρώ τον μήνα, ενώ οι δύο εργαζόμενοι αορίστου χρόνου που απασχολούνταν στην ΑΝΕΒΟ θα μεταφερθούν στον Δήμο Βόλου, όπου και θα προσφέρουν πλέον τις υπηρεσίες τους από προσωποπαγείς θέσεις που θα συσταθούν.

Η λύση και εκκαθάριση της ΑΝΕΒΟ έχει αποφασιστεί στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων ήδη από τον περασμένο Μάιο. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, έγινε μία τελευταία προσπάθεια προκειμένου η εταιρεία να «σταθεί στα πόδια» της και να συνεχίσει να λειτουργεί αυτόνομα, ωστόσο η προσπάθεια δεν ευοδώθηκε. «Εγινε μια τεράστια προσπάθεια προκειμένου να καταστεί η εταιρεία βιώσιμη, να αξιοποιηθεί και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε και στο πλαίσιο αυτό μπαίνει σε εκκαθάριση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπέος, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου απαντώντας σε ερώτηση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Ιάσονα Αποστολάκη, ο οποίος επεσήμανε ότι η ΑΝΕΒΟ επί 7 χρόνια λειτουργεί στον αέρα.

Ο κ. Αποστολάκης άφησε αιχμές για παράνομες αντιμισθίες το προηγούμενο διάστημα. «Ολες τις καυτές πατάτες εμείς τις αναλάβαμε. Το ίδιο έγινε και με τα σφαγεία. Εμείς αναλάβαμε υποχρεώσεις που δεν μας αναλογούν, αλλά το κάναμε στο πλαίσιο της συνέχισης της λειτουργίας του δήμου. Για παράδειγμα για τα σφαγεία υπάρχουν αιρετοί προηγούμενων δημοτικών αρχών που έχουν κατασχεμένους τους λογαριασμούς τους. Είναι άδικο. Αλλά λύνουμε τα προβλήματα ένα – ένα. Τώρα αν πήραν παράνομες αντιμισθίες, ο Γαλάτης, ο Ζέρβας ή η Χάλαρη, ή θα τις επιστρέψουν ή θα ζητήσουν συγγνώμη. Εμείς δεν κρυβόμαστε, εσείς κρύβεστε», είπε ο κ. Μπέος.

Στην Εισαγγελία η ΔΕΜΕΚΑΒ

Στο πλαίσιο της συζήτησης για την ΑΝΕΒΟ, ο κ. Μπέος αναφέρθηκε και στην εκκαθάριση της ΔΕΜΕΚΑΒ, αφήνοντας αιχμές για ποσό 370.000 ευρώ που «αγνοούνταν και μετά ξαφνικά βρέθηκε». Όπως είπε ο κ. Μπέος, ήδη την υπόθεση ερευνούν ελεγκτές δημόσιας διοίκησης και οδηγείται στον εισαγγελέα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου