ΤΟΠΙΚΑ

ΕΛ.ΑΣ.: Απαγόρευση συναθροίσεων ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ

ελ-ασ-απαγόρευση-συναθροίσεων-για-τη-σ-808283

Εμφανής θα είναι η παρουσία της Αστυνομίας και στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, ο οποίος πανηγυρίζει σήμερα

Αυστηρά μέτρα θα εφαρμόσει η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, προκειμένου να απαγορεύσει εκδηλώσεις και συναθροίσεις με αφορμή τη σημερινή 12η επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας παρέλαβε την απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη που απαγορεύει συναθροίσεις σήμερα Κυριακή 6 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση, απαγορεύεται στις συναθροίσεις να συμμετέχουν πάνω από τέσσερα άτομα και η απόφαση ισχύει από τις 5:00 σήμερα το πρωί έως τα μεσάνυχτα –, λόγω των επιτακτικών αναγκών αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού COVID -19.

Η Αστυνομία θα επιβάλλει διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση των μέτρων 5.000 ευρώ στα νομικά πρόσωπα, 3.000 ευρώ στα φυσικά πρόσωπα που οργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και 300 ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση και συμμετέχουν στις δημόσιες συναθροίσεις.

Κατά τη διάρκεια ισχύος των μέτρων το σύνολο της δυνάμεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας θα βρίσκεται στην επιτήρηση της εφαρμογής τους και θα υπάρχει εμφανής παρουσία αστυνομικών με περιπολικά και μοτοσικλέτες στον Βόλο.

Οι αστυνομικές δυνάμεις θα είναι σε ετοιμότητα προκειμένου να διαλύσουν τυχόν παράνομες υπαίθριες συναθροίσεις που ελλοχεύουν κινδύνους διασποράς του κορονοϊού.

Επιπρόσθετα με αφορμή τον σημερινό εορτασμό του πολιούχου της πόλης Αγίου Νικόλαου η Αστυνομία θα έχει επίσης εμφανή παρουσία στο προαύλιο του Ναού για να αποτρέψει τυχόν προσεγγίσεις από τους πιστούς παρά το γεγονός ότι οι εκκλησίες λειτουργούν κεκλεισμένων των θυρών.

Τιμάται σήμερα ο πολιούχος του Βόλου

Λιτή η φετινή πανήγυρη του πολιούχου του Βόλου Αγίου Νικολάου, με τις πανηγυρικές ακολουθίες να τελούνται κεκλεισμένων των θυρών, όπως επιτάσσουν τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα και την παρουσία αστυνομικών εκτός του ναού.

Επίκεντρο του εορτασμού ο Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Νικολάου Βόλου, όπου τελούνται οι πανηγυρικές ακολουθίες με την προβλεπόμενο αριθμό ιερέων και χωρίς την παρουσία πιστών.

Νωρίς χθες το απόγευμα περιπολούσαν εκτός του Μητροπολιτικού Ναού και στον περιβάλλοντα χώρο αστυνομικοί, απομακρύνοντας όσους βρίσκονταν στο προαύλιο, στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί. Με κλειστές τις πόρτες τελέστηκε χθες ο πανηγυρικός εσπερινός, όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί από τη Μητρόπολη Δημητριάδος, σήμερα, Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, θα τελεστεί η πανηγυρική θεία λειτουργία, στην οποία θα ιερουργήσει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος και θα μιλήσει. Η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου θα πραγματοποιηθεί, λόγω ειδικών συνθηκών, εντός του Μητροπολιτικού Ναού, όπου στις 5 μ.μ. θα ψαλούν ο μεθεόρτιος εσπερινός και η ιερά παράκληση του Αγίου Νικολάου.

Οι πιστοί έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις ακολουθίες που μεταδίδονται απευθείας από τον τηλεοπτικό σταθμό ASTRA, τον ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Ορθόδοξη Μαρτυρία και διαδικτυακά από την ιστοσελίδα https://myro-volos.gr/, από τη σελίδα στo Facebook: https://www.facebook.com/myrovolos/ και μέσω του καναλιού στο Youtube με την επωνυμία: ΜΥΡΟΒΟΛΟΣ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου