ΤΟΠΙΚΑ

Παθούσα της «Νεφέλης» και η αγορά του Βόλου

παθούσα-της-νεφέλης-και-η-αγορά-του-β-808212

Επιδεινώθηκε και περαιτέρω το αρνητικό κλίμα στην εμπορική αγορά Βόλου και Νέας Ιωνίας, με αφορμή τα ακραία καιρικά φαινόμενα της «Νεφέλης».

Η κινητικότητά στην αγορά ήταν πάρα πολύ χαμηλή, κάτι που συνεχίστηκε και χθες για δεύτερη μέρα, ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, Αποστόλης Οντόπουλος.

Ο εμπορικός κόσμος έχει δει και άλλες αντίξοες καιρικές συνθήκες, όπως με χιόνια, όμως ο κόσμος ψώνιζε.
«Ήταν δύο περίεργες μέρες. Ειδικά προχθές», είπε ο ίδιος, τονίζοντας ότι η κατάσταση στην αγορά είναι πάρα πολύ δύσκολη, όχι μόνο στον Βόλο αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, και ειδικά στις μεγάλες εμπορικές αγορές όπως της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, ο Εμπορικός Σύλλογος ξεκίνησε να διανέμει τα ερωτηματολόγια για τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με την πορεία της αγοράς το πρώτο εξάμηνο του 2018.

«Ευελπιστούμε ότι οι συνάδελφοι θα ανταποκριθούν στην έρευνα. Θέλουμε να πιάσουμε για ακόμη μία φορά το δείγμα των 200 επιχειρήσεων, ώστε να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα.

Καλούμε λοιπόν όλους τους εμπόρους να συμμετάσχουν. Το ότι η αγορά περνάει δύσκολες μέρες μπορεί να είναι γνωστό, όμως θέλουμε να έχουμε στα χέρια μας και χειροπιαστά στοιχεία για να αποδείξουμε έτσι ποια είναι η πραγματική οικονομία που επικρατεί στην εμπορική αγορά», ανέφερε ο ίδιος.

Ολόκληρο το 2018 δεν κινήθηκε ικανοποιητικά ούτε για τον εμπορικό κόσμο ούτε για τα εμπορικά πολυκαταστήματα. Περίοδοι με υψηλούς κατά παράδοση τζίρους κινήθηκαν με απογοητευτικά αποτελέσματα. Χάθηκαν έτσι ευκαιρίες για ενίσχυση του εισοδήματος και αντιμετώπιση των συσσωρευμένων προβλημάτων, με τους εμπόρους να παρακολουθούν αμήχανα την κατάσταση.

Ο εμπορικός κόσμος δεν έχει τώρα παρά να ελπίζει στις θερινές εκπτώσεις. «Η θερινή εκπτωτική σεζόν θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 9 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 5 Σεπτεμβρίου. Προετοιμαζόμαστε για αυτήν την περίοδο, ώστε να υπάρχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και για το καταναλωτικό κοινό και για τα καταστήματα», πρόσθεσε ο ίδιος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου