ΤΟΠΙΚΑ

13 προσαγωγές στον Βόλο σε συγκέντρωση για τον Γρηγορόπουλο

13-προσαγωγές-στον-βόλο-σε-συγκέντρωση-γ-807586

Προσαγωγές 13 ατόμων από τη συγκέντρωση και την πορεία που έγινε χθες αργά το απόγευμα στον Βόλο, στη μνήμη του αδικοχαμένου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, έκανε χθες η Αστυνομία. Οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, νωρίτερα ωστόσο τους βεβαιώθηκαν πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση, σύμφωνα με τα όσα προβλέπουν οι αποφάσεις πουείχαν ληφθεί περί απαγόρευσης συγκεντρώσεων, λόγω της πανδημίας. Θα πρέπει να σημειωθεί πως στη συγκέντρωση και την πορεία συμμετείχαν περίπου 50 άτομα, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν προβλήματα.

Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι η πορεία θα ξεκινούσε από το Θόλο του κτιρίου Παπαστράτος στο Βόλο, στις 5 το απόγευμα. Οι νεαροί όμως άλλαξαν το σημείο συνάντησης και συγκεντρώθηκανγύρω στις 7 το απόγευμα στην οδό Κ. Καρτάλη – Γαλλίας.Πέταξαν τρικάκια και μία κροτίδα, φώναξαν συνθήματα,έκαναν πορεία στα γύρω οικοδομικά τετράγωνα και στη συνέχεια διαλύθηκαν. Λίγο αργότερα μία μικρή ομάδα που ξεκόπηκε, έστησε οδοφράγματα με κάδους σκουπιδιών στο ύψος της οδού Κωνσταντά, προκειμένου να μην πλησιάσουν αστυνομικές δυνάμεις που τους ακολουθούσαν από απόσταση. Και σ’ αυτή την περίπτωση ωστόσο δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό πρόβλημα. Σημειώνεται πως από νωρίς το απόγευμα στην πόλη είχαν ληφθεί δρακόντεια μέτρα αστυνόμευσης, ενώ η κυκλοφορία από το ύψος της οδού Αργοναυτών με Ιάσονος μέχρι και το κτίριο «Παπαστράτος» του Πανεπιστημίου είχε διακοπεί.

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος για την ημέρα μνήμης

Σε δήλωσή του ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Μεϊκόπουλος, τονίζει μεταξύ άλλων για την ημέρα μνήμης: Η συλλογική μας ταυτότητα και επιτυχία θα κριθεί από το αν αντιληφθήκαμε τα τραγικά συμπεράσματα του 2008 και τη διαχρονική περιθωριοποίηση του νέου κόσμου. Απέναντι στο δόγμα «νόμος και τάξη» να προτάξουμε την ασφάλεια και την κοινωνική ειρήνη, να εκμεταλλευτούμε τα νιάτα αυτής της χώρας, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε τα όνειρα αυτών των ανθρώπων να γίνουν πράξη. Να μη ζήσουμε ποτέ ξανά έναν νέο Αλέξη Γρηγορόπουλο. Ετσι θα τιμήσουμε τη μνήμη του, έτσι θα αναγνωρίσουμε την αξία της γενιάς του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου