ΤΟΠΙΚΑ

Τα προβλήματα των νεφροπαθών κατέγραψε κλιμάκιο της ΝΟΔΕ Μαγνησίας

τα-προβλήματα-των-νεφροπαθών-κατέγρα-807431

Την σκληρή και επώδυνη κατάσταση που βιώνουν οι χρονίως πάσχοντες όταν δεν μπορούν να έχουν κάτω από συνθήκες ομαλότητας τα φάρμακά τους και τις ιατρικές υπηρεσίες που χρειάζονται σχεδόν καθημερινά, παρουσίασαν τα μέλη του Συλλόγου Νεφροπαθών Ν. Μαγνησίας «Αγ. Ανάργυροι» στο κλιμάκιο της ΝΟΔΕ Μαγνησίας της ΝΔ που πραγματοποίησε επίσκεψη στα γραφεία του φορέα.

Σκοπός της επίσκεψης, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης «Κανένας στο περιθώριο» που τελεί υπό την αιγίδα του προέδρου της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι η έμπρακτη βοήθεια σε δομές κοινωνικής αλληλεγγύης ώστε να ενισχυθεί η κοινωνική προστασία και να περιοριστούν ανισότητες και αποκλεισμοί.

Παράλληλα, μέσα από τις επαφές και την ιεράρχηση αναγκών, καταγράφονται ζητήματα και προτάσεις καθώς, όπως επισημαίνεται από τη ΝΟΔΕ, «άμεσα η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο κοινωνικής πολιτικής, που θα έχει στο επίκεντρό της την καταπολέμηση της φτώχειας, την εξάλειψη του κοινωνικού αποκλεισμού και τη δημιουργία ενός σύγχρονου θεσμικού πλαισίου για τον εθελοντισμό, όπου θα στηρίζει και προστατεύει τις οργανώσεις που ασκούν κοινωνικό έργο».

Στη συνάντηση με μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Νεφροπαθών, επισημάνθηκαν στο κλιμάκιο της ΝΟΔΕ τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νεφροπαθείς στη Μαγνησία κυρίως η ανάγκη να στελεχωθεί με ιατρο-νοσηλευτικό προσωπικό και νέα μηχανήματα αιμοκάθαρσης η μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Βόλου.

Επίσης, οι νεφροπαθείς τόνισαν ότι οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης λαμβάνουν χαρακτηριστικά σκληρής ανθρωπιστικής κρίσης για τα άτομα με αναπηρία και τους χρονίως πάσχοντες στην Ελλάδα και ζήτησαν να σταματήσει η κοινωνική εξαθλίωση και ο αποκλεισμός τους, να διασφαλιστεί ένα μίνιμουμ επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Κάλεσαν, τέλος, τα μέλη του κλιμακίου της ΝΟΔΕ, να στηρίξουν και να διαδώσουν την ιδέα της προσφοράς οργάνων ως αλτρουιστική προσφορά και ένδειξη γνήσιου εθελοντισμού.

Στο κλιμάκιο της ΝΟΔΕ, την οργάνωση εκπροσώπησαν ο Αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Δημ. Βαϊτσης, ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΟΔΕ κ. Αθαν. Κωτούλας, ο υπεύθυνος Γραμματείας Σχέσεων Κοινωνίας/Κόμματος κ. Πέτρος Ζέκας και συμμετείχαν ο βουλευτής Μαγνησίας κ. Χρ. Μπουκώρος, οι πολιτευτές Γ. Καλτσογιάννης (μέλος της ΚΠΕ), Έλενα Αντωνοπούλου, Χρ. Χρόνης, εκπρόσωπος της πρώην Υπουργού κ. Ζέττας Μακρή, κ.α.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου