ΤΟΠΙΚΑ

Πλώρη για Νομική βάζει η πρώτη του ΓΕΛ Τσαγκαράδας

πλώρη-για-νομική-βάζει-η-πρώτη-του-γελ-τ-807346

Οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων της Τσαγκαράδας και της Ζαγοράς δεν είχαν να αντιμετωπίσουν φέτος μόνο το άγχος των μαθημάτων και την ψυχοφθόρο διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων για την απόκτηση του εισιτηρίου εισόδου στις σχολές της προτίμησής τους. Ο Δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου, δοκιμάστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο από πλημμύρες και κατολισθήσεις που κράτησαν τους μαθητές εκτός σχολικών αιθουσών για περίπου δύο εβδομάδες κι ενώ είχαν ήδη μπει στην τελική ευθεία των πανελλαδικών. Αλλά και την ημέρα των εξετάσεων, ο καιρός δεν τους… άφησε. Αστραπές και βροντές, «ταρακούνησαν» τα δύο σχολεία που λειτούργησαν ως εξεταστικά κέντρα.

Οι μαθητές όμως της Τσαγκαράδας και της Ζαγοράς κατάφεραν να αντεπεξέλθουν στις δοκιμασίες, να καλύψουν το χαμένο έδαφος και να πετύχουν στις πανελλαδικές. Ξεχώρισαν μάλιστα και για τις υψηλές βαθμολογίες τους, κόντρα στον «κανόνα» των μεσαίων για φέτος επιδόσεων.

Όπως η Ευρυδίκη Μαρία Φατώλια από το Γενικό Λύκειο Τσαγκαράδας που μέσω της ομάδας προσανατολισμού θετικών σπουδών κατάφερε να συγκεντρώσει 18.214 μόρια.

«Ήταν δύσκολα. Οι καιρικές συνθήκες δεν μας βοήθησαν καθόλου. Με επιμονή όμως και θέληση πάντα τα καταφέρνεις. Προσωπικά δεν διάβαζα όπως λέμε ώρες ατελείωτες, με βοήθησε η αντίληψή μου και η στήριξη που είχα», λέει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Ευρυδίκη Μαρία Φατώλια.

Η ίδια δεν κρύβει ότι τις δύο κρίσιμες εβδομάδες εκτός σχολείου, τότε που η Τσαγκαράδα ήταν κομμένη στα δύο, είχε αγχωθεί. «Αγχώθηκα για την ύλη, όσο δεν πηγαίναμε στο σχολείο. Τα προβλήματα όμως ξεπεράστηκαν. Όσο διάστημα ήμουν στο σπίτι προχωρούσα μόνη μου στην ύλη, προετοιμάστηκα πολύ καλά και στη συνέχεια στο σχολείο «τρέξαμε» για να βγάλουμε όλη την ύλη», περιγράφει.

Πλέον η υποψήφια από την Τσαγκαράδα βάζει πλώρη για την Νομική Σχολή που είναι η πρώτη της επιλογή.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου