ΤΟΠΙΚΑ

«Να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων άμεσα»

να-ολοκληρωθεί-η-αξιολόγηση-των-επεν-807271

Υπόμνημα προς τον κ. Στέργιο Πιτσιόρλα, υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, σχετικά με αιτήματα που διατυπώνουν επιχειρήσεις μέλη του Συνδέσμου, τα οποία αφορούν σε καθυστερήσεις του αναπτυξιακού νόμου και του ΕΠΑνΕΚ-ΕΣΠΑ 2014-2020, απέστειλε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος.

Το υπόμνημα εστάλη και στους κ.κ. Ιωάννη Δραγασάκη, υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης, Αλέξανδρο Χαρίτση, αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στρατή Ζαφείρη, γενικό γραμματέα Βιομηχανίας και Λόη Λαμπριανίδη, γενικό γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης.

Στο υπόμνημά του ο Σύνδεσμος ζητεί την επιτάχυνση των διαδικασιών ολοκλήρωσης της αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων και την άμεση έκδοση των αποφάσεων υπαγωγής καθώς επίσης την επιτάχυνση των διαδικασιών που συνδέονται με ενέργειες πλήρους ενεργοποίησης των διαδικασιών ελέγχου των επενδυτικών σχεδίων για την παραμετροποίηση και την ενεργοποίηση του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων, τους ελέγχους και τις πιστοποιήσεις προόδου των έργων κ.ά.

Όσον αφορά στις δράσεις του ΕΠΑνΕΚ – ΕΣΠΑ 2014-2020 ο Σύνδεσμος επισημαίνει ότι εντοπίζονται σημαντικές δυσχέρειες και καθυστερήσεις τόσο στην αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων, όσο και στην εφαρμογή των διαδικασιών ελέγχου – πιστοποίησης, μετά την ένταξη των επενδυτικών σχεδίων στη χρηματοδότηση των Δράσεων Ενίσχυσης, όπως για παράδειγμα οι μεγάλες καθυστερήσεις στην λειτουργία του πληροφοριακού συστήματος κρατικών ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) και ζητεί να ληφθεί μέριμνα ώστε η στήριξη των επενδυτικών σχεδίων των επιχειρήσεων να είναι ουσιαστική.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου