ΤΟΠΙΚΑ

Μέτρα στήριξης για τα κυλικεία αποφασίζει σήμερα ο Δήμος Βόλου

μέτρα-στήριξης-για-τα-κυλικεία-αποφασ-807002

Ιδρύονται τρεις νέες ειδικότητες στο 2ο ΕΠΑΛ και αυξάνεται η δυναμική δύο νηπιαγωγείων

Μέτρα για τη στήριξη των σχολικών κυλικείων, τα οποία για ολόκληρο το 2020 έχουν εργαστεί μέχρι τον Μάρτιο και από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, αποφασίζει ο Δήμος Βόλου, με εισήγηση των σχολικών επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τα μέτρα που θα ληφθούν για τη στήριξη των μισθωτών κυλικείων κινούνται σε τρεις άξονες. Σύμφωνα με τις αποφάσεις, οι οφειλές από μισθώματα σχολικών κυλικείων για το σχολικό έτος 2019-2020 θα καταβληθούν σε δώδεκα ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Το ελάχιστο ποσό της κάθε δόσης ορίζεται στα 30 ευρώ. Ο χρόνος καταβολής της πρώτης δόσης να ξεκινά την 01/01/2021.

Επιπλέον για το σχολικό έτος 2020-2021, μειώνεται το ύψος των καταβλητέων μισθωμάτων των σχολικών κυλικείων κατά 40% επί του αρχικού συμβατικού τμήματος και τέλος έως τις 30 Ιουνίου είναι δυνατή, εκ μέρους των μισθωτών, η πρόωρη λύση συμβάσεων μίσθωσης κυλικείων δημοσίων σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, χωρίς την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής υπέρ του εκμισθωτή.

Τα μέτρα τίθενται προς έγκριση στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στις 2 το μεσημέρι.

Αλλαγές στον σχολικό χάρτη

Στην ίδια συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο καλείται να επικυρώσει τις αλλαγές που προτείνουν στον σχολικό χάρτη οι διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την περιοχή του Δήμου Βόλου.

Συγκεκριμένα προτείνεται η προαγωγή δύο νηπιαγωγείων, του 5ου Βόλου από διθέσιο σε τριθέσιο και του 32ου Βόλου από μονοθέσιο σε διθέσιο, καθώς και η ίδρυση τριών νέων ειδικοτήτων για το 2ο ΕΠΑΛ Βόλου, υπάλληλος εμπορίας και διαφήμισης του Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας, τεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ» του Τομέα Πληροφορικής και συντήρησης έργων τέχνης – αποκατάστασης» του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου