ΤΟΠΙΚΑ

Ακόμη περιμένουν το επίδομα των 800 ευρώ ~ Εκατοντάδες εργαζόμενοι στο Βόλο

ακόμη-περιμένουν-το-επίδομα-των-800-ευρώ-806480

Πρόκειται για προσωπικό επιχειρήσεων, που έκλεισαν με κρατική εντολή και έπρεπε να πληρωθεί έως 3 Δεκεμβρίου

Το επίδομα των 800 ευρώ, που σύμφωνα με τα επίσημα χρονοδιαγράμματα που τέθηκαν από την Κυβέρνηση θα έπρεπε να έχουν λάβει έως και τις 3 Δεκεμβρίου, περιμένουν ακόμη εκατοντάδες εργαζόμενοι στον Βόλο. Πρόκειται για εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή στο πλαίσιο του lockdown και τέθηκαν σε αναστολή εργασίας.

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες οι εργαζόμενοι θα αποζημιώνονταν για τον Νοέμβριο με επίδομα 800 ευρώ. Βάσει της ενημέρωσης που υπήρχε η καταβολή των επιδομάτων θα ξεκινούσε στις 27 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωνόταν στις 3 Δεκεμβρίου.

Ωστόσο μέχρι και χθες εκατοντάδες εργαζόμενοι επιχειρήσεων που έχουν κλείσει με κρατική εντολή, δεν έχουν λάβει το επίδομα. Καθημερινά προσέρχονται στα ΑΤΜ των τραπεζών για να δουν ότι το υπόλοιπο του τραπεζικού τους λογαριασμού είναι μηδενικό.

«Οι καταγγελίες εργαζομένων που δεν έχουν λάβει ούτε ευρώ για έναν και πλέον μήνα είναι καθημερινές», αναφέρει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου, Θανάσης Παπαδημόπουλος, ο οποίος μιλά για δύσκολες στιγμές που βιώνουν εξαιτίας της πανδημίας και του lockdown δεκάδες νοικοκυριά.

«Σε κάποιες οικογένειες και οι δύο σύζυγοι έχουν τεθεί σε αναστολή και δεν έχουν κανέναν οικονομικό πόρο. Δεν έχουν χρήματα ούτε για τα αναγκαία και κλεισμένοι στο σπίτι περιμένουν πότε θα τους καταβληθεί το επίδομα για να μπορέσουν να ζήσουν», προσθέτει ο ίδιος.

Μάλιστα επικαλείται διαμαρτυρίες εργαζόμενων που απευθύνονται σε δημόσιες υπηρεσίες αναζητώντας απαντήσεις τις οποίες κανείς δεν τους δίνει.

Σύμφωνα με τον ίδιο κυβερνητικά στελέχη υποστήριξαν ότι επρόκειτο για «λάθος των λογιστών», ωστόσο με επίσημη ανακοίνωσή της προς τον υπουργό Εργασίας η πανελλήνια ομοσπονδία φοροτεχνικών ελευθέρων επαγγελματιών υποστηρίζει ότι το σύστημα «τράβηξε λανθασμένα στοιχεία εργοδοτών».

Πληροφορίες που επικαλείται ο κ. Παπαδημόπουλος κάνουν λόγο για καταβολή των επιδομάτων που δεν έχουν ακόμη πιστωθεί έως την ερχόμενη Παρασκευή στους δικαιούχους της πρώτης φάσης. «Από την Παρασκευή όμως ξεκινά και η καταβολή των επιδομάτων σε όσους έχουν τεθεί σε αναστολή από επιχειρήσεις πληττόμενες από τον κορονοϊό. Δεν ξέρω κατά πόσο θα ισχύσει το νέο χρονοδιάγραμμα ή θα πάνε όλα πίσω», αναφέρει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου