ΤΟΠΙΚΑ

Επερώτηση Θ. Διαμαντένια για τη λειτουργία θερινού σχολείου στην Κασσαβέτεια

επερώτηση-θ-διαμαντένια-για-τη-λειτου-806324

Επερώτηση προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβούλου Βόλου κατέθεσε ο ανεξάρτητος Δημοτικός σύμβουλος, Θεολόγος Διαμαντένιας, σχετικά με τις ενέργειες της δημοτικής Αρχής για την έναρξη της λειτουργίας Θερινού Σχολείου στις φυλακές νέων Κασσαβέτειας.

Αναλυτικά στην επερώτησή του ο Δημοτικός Σύμβουλος αναφέρει: «Στο ειδικό αγροτικό κατάστημα κράτησης νέων Κασσαβέτειας (Ε.Α.Κ.Κ.Ν.) λειτουργεί παράρτημα γυμνασίου που υπάγεται στο Γυμνάσιο Νέας Αγχιάλου.

Η Διευθύντρια του Ε.Α.Κ.Κ.Ν. με έγγραφό της Αρ.πρωτ. 2420 στις 15-4 -16 και το Γυμνάσιο Νέας Αγχιάλου με έγγραφό Αριθμ.πρωτ. 185 στις 13-4-16 προς τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας αιτούνται τη λειτουργία θερινού Σχολείου.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας με δύο έγγραφά της (5525/13-5-16 ,5257/9-5-16) προς τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας ζητά την δημιουργία θερινών Σχολείων στο Ε.Α.Κ.Κ.Ν και στο 6ο Γυμνάσιο Βόλου.

Η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας στη 4η Συνεδρίαση της ομόφωνα αποφασίζει και γνωμοδοτεί θετικά (Αριθμ.Αποφ 10/16)

Επερωτάται η Δημοτική Αρχή γιατί δεν προχώρησε στη λειτουργία των θερινών σχολείων, που θα έδιναν διέξοδο στους φυλακισμένους και απασχόληση σε ωρομισθίους εκπαιδευτικούς; Σας ενημερώνω πως από πρόγραμμα της γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς λειτούργησε θερινό σχολείο στις φυλακές Αυλώνας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου