ΤΟΠΙΚΑ

Χορευτό, η… Ειδομένη του Πηλίου

χορευτό-η-ειδομένη-του-πηλίου-806240

Σε… Ειδομένη του Πηλίου, μετατρέπεται η παραλία Χορευτό, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής. Δεκάδες σκηνές καταλαμβάνουν τον αιγιαλό, οι γύρω εκτάσεις μετατρέπονται σε υπαίθριες τουαλέτες και ο τόπος γεμίζει σκουπίδια. Μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής, με επιστολή τους στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ θέτουν ζήτημα ακόμη και δημόσιας υγείας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν, η κατάσταση φέτος στην παραλία του Χορευτού είναι τραγική. Ιδίως τα Σαββατοκύριακα, η παραλία καταλαμβάνεται από δεκάδες σκηνές. «Ανενόχλητοι, με το έτσι θέλω, δημιουργούν ένα είδους γκέτο, καθιστώντας στους ντόπιους δύσκολη την πρόσβαση στη θάλασσα», αναφέρουν περίοικοι.

Οι ίδιοι διαμαρτύρονται και για ρύπανση και κινδύνους για τη δημόσια υγεία. «Διαπιστώνεται παντελής απουσία υποδομών υγιεινής. Κάθε φορά που η παραλία μετατρέπεται σε χώρο κατασκήνωσης, οι παρακείμενοι χώροι, είτε είναι μονοπάτια, είτε είναι περιβόλια, είτε είναι εγκαταλειμμένες ιδιοκτησίες, χρησιμοποιούνται ως υπαίθριες τουαλέτες με κίνδυνο για τη δημόσια υγεία», επισημαίνουν.

Οι ίδιοι διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν ληφθεί μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης στην παραλία από τις αρμόδιες αρχές. «Σε άλλες περιοχές όπως π.χ. στο Κουρταλιώτικο Φαράγγι στο Ρέθυμνο και στην Πρέβελη, που αποτελούν περιοχές Natura πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα συντονισμένοι έλεγχοι κατά τη διάρκεια των οποίων συνελήφθησαν άτομα γιατί είχαν κατασκηνώσει παράνομα σε χώρο Natura. Το Χορευτό είναι κι αυτό ενταγμένο στο δίκτυο Natura, όμως με αυτόν τον τρόπο δυσφημίζεται», αναφέρουν οι κάτοικοι που ζητούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί. Τα όρια της αντοχής μας έχουν ξεπεραστεί», υπογραμμίζουν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου