ΤΟΠΙΚΑ

Αναστάτωση για φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής στο Παναγιώτικο

αναστάτωση-για-φεστιβάλ-ηλεκτρονική-806044

Καταγγελίες κατοίκων – Oλα είναι νόμιμα τονίζει ο Δήμος Νοτίου Πηλίου

Καταγγελία προς την αστυνομική διεύθυνση Μαγνησίας και την εισαγγελία Βόλου έκαναν κάτοικοι της περιοχής Αφετών, αντιδρώντας στη διοργάνωση του πρώτου φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο φράγμα Παναγιώτικο στις 6 και 7 Αυγούστου.

Με την ανώνυμη καταγγελία που υπογράφεται από «κατοίκους των Αφετών» ζητείται παρέμβαση της Εισαγγελίας. Όπως αναφέρεται στην καταγγελία, στο χώρο θα απαγορευτεί η κυκλοφορία των οχημάτων και κάτοικοι δεν θα έχουν πρόσβαση στις ιδιοκτησίες τους.

Θέτουν επίσης ζήτημα για την απόρριψη των απορριμμάτων επί δύο ημέρες, για την ύπαρξη χημικών τουαλετών, ενώ ζητούν διαβεβαιώσεις ότι δεν θα προκληθεί πυρκαγιά ή δεν θα υπάρξουν κακόβουλες ενέργειες στο φράγμα.

Από την πλευρά του πάντως ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νοτίου Πηλίου, κ. Κ. Λεγαντής αναφέρει ότι ο Δήμος προσπαθεί να καθιερώσει τέτοιες εκδηλώσεις για να ενισχύσει την επισκεψιμότητα της περιοχής. Από τη συγκεκριμένη διοργάνωση θα μπουν στα δημοτικά ταμεία έσοδα της τάξης των 500 ευρώ.

Εξάλλου, σε απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο στην πρόσφατη συνεδρίασή του για την παραχώρηση του χώρου, έθεσε όρους και προϋποθέσεις στους διοργανωτές:

– Να υποβάλλουν σχέδιο με το είδος και τις δραστηριότητες που θα αναπτυχθούν

– Να λάβουν μέτρα προστασίας κατά το διάστημα των εκδηλώσεων με την οριοθέτηση του χώρου των εκδηλώσεων, ώστε να είναι σε απόσταση από τις όχθες της λίμνης

– Nα περιγράψουν τα μέτρα προστασίας που θα λάβουν

– Να εγκαταστήσουν χημικές τουαλέτες

– Να λάβουν τις άδειες που απαιτούνται από τις αρμόδιες διοικητικές και φορολογικές αρχές, από την πυροσβεστική και το αστυνομικό τμήμα Μηλεών

– Την ευθύνη για φθορές, ζημιές επί του ακινήτου, φέρει αποκλειστικά ο διοργανωτής των εκδηλώσεων και ευθύνεται για την αποζημίωση για την αποκατάσταση ζημιών σε τρίτους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου