ΤΟΠΙΚΑ

Ξανά στη φυλακή ο «Κάμελ» μετά τη νέα επίθεση

ξανά-στη-φυλακή-ο-κάμελ-μετά-τη-νέα-επ-805972

Ξεσπά αυτή τη φορά και απευθύνει δραματική έκκληση για βοήθεια, για στήριγμα

Ποινή φυλάκισης 40 ημερών χωρίς αναστολή επέβαλε χθες το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για την επίθεση στην 20χρονη φοιτήτρια, προχθές το απόγευμα, στον 37χρονο Βολιώτη, που συνηθίζει να περιφέρεται στους δρόμους με μπουκάλι γεμάτο βενζίνη, δηλώνει άστεγος και χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον και είναι γνωστός ως «Κάμελ». Ο 37χρονος οδηγείται για δεύτερη φορά στη φυλακή τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς η Ψυχιατρική Κλινική του Αχιλλοπούλειου έχει κρίνει ότι δεν χρήζει περιορισμού. Αυτή τη φορά ξεσπά. Απευθύνει δραματική έκκληση για βοήθεια, ρούχα για τις φυλακές και ένα στήριγμα όταν θα καταφέρει να κυκλοφορήσει ελεύθερος και πάλι.

Οι δηλώσεις του 37χρονου μετά τη δίκη συγκλονίζουν. Χαρακτηρίζει καλή την απόφαση του δικαστηρίου, αν και όπως λέει, δεν θέλει να ξαναγυρίσει στη φυλακή. «Δεν πείραξα την κοπέλα. Απλώς κοιμάμαι έξω στη Χαλυβουργία, στη Βαμβακουργία, στη ΜΕΤΚΑ. Εχω χάσει τους γονείς μου εδώ και πολύ καιρό. Τη μητέρα μου την έχασα πριν από τρία χρόνια από καρκίνο. Είμαι μοναχός μου. Ούτε επίδομα από την Πρόνοια παίρνω, ούτε τίποτα», ανέφερε κλαίγοντας.

Ολο αυτό το διάστημα καταφέρνει και επιβιώνει χάρη στη βοήθεια των πολιτών. «Με βοηθάει ο κόσμος να τρώω. Μου δίνει και τυρόπιτα και ψωμί και γάλα. Στον Αγ. Νικόλαο παίρνω φαγητό», αναφέρει για την κατάστασή του.

Ερωτηθείς για τις επιθέσεις στις κοπέλες ισχυρίζεται ότι τις έχει σταματήσει. «Απλώς με βλέπει ο κόσμος που πηδάω τις μάντρες των εργοστασίων και λέει: «Τι κάνει το γυφτάκι;». Εχει δίκιο ο κόσμος», αναφέρει.

Αν και χαρακτηρίζει καλή την απόφαση της φυλάκισής του, λέει ότι δεν θα του προσφέρει κάτι καλό. «Τι να κάνω, δεν μπορώ να κάνω κάτι αλλιώς. Δεν είναι εξέλιξη αυτή που έχω. Δεν βγαίνει σε κάπου να παρενοχλείς συνέχεια τους ανθρώπους τους ξένους. Δεν είναι σωστό», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος εξηγεί ότι παρακολουθείται ήδη από γιατρό και λαμβάνει θεραπευτική αγωγή. Επιπλέον, παρακολουθεί και το πρόγραμμα Πιλότος για τον εθισμό που έχει στη βενζίνη, που συνεχίζει να εισπνέει, έτσι – όπως λέει- από «χαζομάρα».

Ενόψει της φυλάκισής του ξεσπά και ερωτηθείς τι χρειάζεται απευθύνει δραματική έκκληση για βοήθεια.

«Ενα στήριγμα να έχω θέλω, αλλά δεν έχω κανέναν. Εχω πάει στον Ξενώνα, στο «Φιλύρα», στο Αρεάνθη. Θέλουν χρήματα και εγώ δεν έχω τη δύναμη. Είμαι ξυπόλυτος, δεν έχω ρούχα. Δεν θέλω λεφτά. Ενα ζευγάρι κάλτσες θέλω και ένα παντελόνι. Ενα στήριγμα έχω ανάγκη, ένα μέρος να κοιμάμαι κι ας είναι σε Ξενώνα, σε υπηρεσία με ανθρώπους που να μπορούν να με κρατήσουν στα χέρια τους», προσθέτει.

Το δικαστήριο

Ο 37χρονος κρίθηκε ένοχος για εξύβριση, απειλή και απόπειρα απλής σωματικής βλάβης. Φέρεται το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας να προσέβαλε την τιμή της φοιτήτριας στη Νέα Ιωνία, να την απείλησε ότι θα την κάψει ζωντανή και να της εκτόξευσε πέτρα που ευτυχώς η κοπέλα κατάφερε να την αποφύγει την τελευταία στιγμή.

Στο δικαστήριο αρνήθηκε τις πράξεις του και είπε ότι έχει καιρό να απασχολήσει. Εντούτοις, οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν το δικαστήριο. Ο πρόεδρος του ανακοίνωσε την ποινή και του ζήτησε το διάστημα που θα μείνει στη φυλακή να σκεφτεί αν μπορεί να συνεχίσει έτσι ή αν θα πρέπει να ηρεμήσει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου