ΤΟΠΙΚΑ

Βοήθεια από τη Γαλλία στο κοινωνικό φαρμακείο Βόλου

βοήθεια-από-τη-γαλλία-στο-κοινωνικό-φα-805624

Χέρι βοήθειας δίνουν στο κοινωνικό φαρμακείο τα μέλη ομάδας αλληλεγγύης από τη Γαλλία, τροφοδοτώντας με φάρμακα και τα αναγκαία αναλώσιμα την εθελοντική δομή που «φιλοξενείται» στο Πνευματικό Κέντρο και υπολογίζεται ότι εξυπηρετεί περισσότερους από 200 ανασφάλιστους Βολιώτες κάθε ηλικίας.

Το κοινωνικό φαρμακείο, που παραμένει κλειστό καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου, σύμφωνα με το πρόγραμμα λειτουργίας του Πνευματικού Κέντρου της Μητροπόλεως, στηρίζεται ουσιαστικά από ομάδα Γάλλων φιλελλήνων, οι οποίοι ενδέχεται να επισκεφτούν την περιοχή μας στο προσεχές διάστημα.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας Κώστας Ματσιόλης, επεσήμανε ότι έχει αναπτυχθεί στενή επικοινωνία και αγαστή συνεργασία τον τελευταίο χρόνο με κοινωνικά ευαισθητοποιημένους ανθρώπους που προέρχονται από τον Ευρωπαϊκό χώρο και συμπαρίστανται στο έργο του κοινωνικού φαρμακείου, στο πλαίσιο της ελληνογαλλικής φιλίας.

Ο παραπάνω δίαυλος επικοινωνίας και βοήθειας άνοιξε τυχαία όταν τα μέλη της γαλλικής ομάδας αλληλεγγύης, αναζητώντας εθελοντικές δομές από την Ελλάδα τις οποίες θα μπορούσαν να βοηθήσουν, επέλεξαν το κοινωνικό φαρμακείο μέσω της ευρείας δράσης που έχει αναπτύξει.

Τα φάρμακα που στέλνονται από τη Γαλλία σε τακτά χρονικά διαστήματα, καλύπτουν τα αποθέματα του κοινωνικού φαρμακείου, ενώ όπως ανέφερε ο κ. Ματσιόλης: «μας στέλνουν φάρματα για καρδιολογικές, αναπνευστικές και άλλες παθήσεις, καθώς επίσης και άλλα είδη αναγκαία όπως μπαστούνια, τα οποία με τη σειρά μας διαθέτουμε σε ηλικιωμένους που τα έχουν ανάγκη».

Σημαντικό είναι, εξάλλου, το γεγονός, ότι η σημαντική βοήθεια από τη Γαλλία καλύπτει δεκάδες καθημερινές ανάγκες του κοινωνικού φαρμακείου, παράλληλα όμως καλύπτει τις ανάγκες και άλλων ευπαθών κοινωνικών ομάδων, όπως των προσφύγων που βρίσκονται στην περιοχή μας.

Σε μια δύσκολη, από κάθε άποψη, περίοδο, το πνεύμα αλληλεγγύης και επικοινωνίας μεταξύ των λαών παραμένει αναλλοίωτο, με ότι αυτό συνεπάγεται για την καθημερινότητα δεκάδων ανθρώπων που στερούνται ακόμη και τα αναγκαία, λόγω οικονομικής δυστοκίας.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου