ΤΟΠΙΚΑ

Αλλαγή του χαρακτήρα του πάρκου του Αναύρου

αλλαγή-του-χαρακτήρα-του-πάρκου-του-αν-80558

Καταγγέλλει η Επιλογή Ευθύνης με αφορμή τη χωροθέτηση skate park

Για απόπειρα αλλαγής του χαρακτήρα του πάρκου του Αναύρου, από χώρο αναψυχής και περιπάτου σε χώρο επιχειρηματικής δραστηριότητας, καταγγέλλει τη δημοτική αρχή η παράταξη Επιλογή Ευθύνης, με αφορμή τη χωροθέτηση του skate park στον Αναυρο.

Οπως αναφέρει, «είναι φανερό ότι η επιλογή της Δημοτικής Αρχής να δημιουργήσει στο πάρκο του Αναύρου πίστα για skateboard δεν έχει να κάνει με το ενδιαφέρον της να ανταποκριθεί σε ένα εύλογο και δίκαιο αίτημα πολλών νέων ανθρώπων της πόλης μας. Αντίθετα, έχει να κάνει με την εκμετάλλευση αυτού του αιτήματος, προκειμένου να προωθήσουν το πραγματικό τους σχέδιο, που είναι να αλλάξει σταδιακά χαρακτήρα το πάρκο του Αναύρου και να ενισχυθούν οι επιχειρηματικές δραστηριότητες που αναπτύσσονται εκεί, όπως και εκείνες που προφανώς σχεδιάζεται να αναπτυχθούν στο μέλλον.

Γι’ αυτό και αδιαφορούν για την ουσιαστική κατάργηση ενός σημαντικού χώρου αναψυχής και περιπάτου των συμπολιτών μας και για την όχληση που μπορεί να δημιουργηθεί στην ευρύτερη περιοχή.

Γι’ αυτό και δεν νοιάζονται για την ισόρροπη ανάπτυξη της πόλης, αφού Δήμος δεν είναι μόνο το κέντρο του Βόλου, αλλά και οι συνοικίες, η Νέα Ιωνία, οι περιφερειακές δημοτικές ενότητες.

Γι’ αυτό και εγκαταλείπουν με τέτοια ευκολία τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό της προηγούμενης δημοτικής αρχής, που πρόβλεπε τη χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ μιας ευρύτερης παρέμβασης σε δημοτικό κοινόχρηστο χώρο, στις βόρειες συνοικίες του Δήμου (στο Καραγάτς), που περιβάλλεται από τις οδούς Γ. Δήμου – Ελύτη – Κατράκη – Περραιβού, συνολικής έκτασης 4.570,43 τ.μ., με τη δημιουργία πάρκου πατινάζ – skateboard 1.600 τ.μ., γηπέδου μπάσκετ 565 τ.μ., χώρων πρασίνου και παιδικής χαράς 1.040 τ.μ.. Μια παρέμβαση που έχει απόλυτη ωριμότητα για ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ, αφού έχει εκπονηθεί από τον Δήμο πλήρης μελέτη, που λαμβάνει υπόψη και κατασκευές αντίστοιχων χώρων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αντίθετα, το έργο που προωθεί η δημοτική αρχή θα γίνει από πόρους του Δήμου, την ώρα που υπάρχουν πιεστικές κοινωνικές ανάγκες.

Δυστυχώς, η μόνη παράταξη που καταψήφισε τη χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι η «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά», ενώ οι άλλες μειοψηφίες την υπερψήφισαν. Ελπίζουμε να το ξανασκεφτούν. Εμείς πάντως θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τη θέση μας για άμεση υλοποίηση του σχεδιασμού της προηγούμενης δημοτικής αρχής στο θέμα αυτό, που, και τη δημιουργία πάρκου πατινάζ – skateboard εξασφαλίζει, και μια μεγάλη συνοικία της πόλης αναβαθμίζει, και πόλο προσέλκυσης επισκεπτών από άλλες πόλεις θα αποτελέσει».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου