ΤΟΠΙΚΑ

Τίμησε το σχολείο όπου φοίτησε

τίμησε-το-σχολείο-όπου-φοίτησε-805545

70 χρόνια μετά την αποφοίτησή του, ο γνωστός ευεργέτης της πόλης Χαράλαμπος Τσιμάς

Σε συμβολική δωρεά ηλεκτρονικού εξοπλισμού, ώστε να εκσυγχρονιστεί το εργαστήριο πληροφορικής του 2ου Γυμνασίου Βόλου, προέβη ο γνωστός πλέον για τις ευεργεσίες του στην πόλη, Χαράλαμπος Τσιμάς.

Ο Βολιώτης ευεργέτης, που τα τελευταία χρόνια έχει διαθέσει τεράστια ποσά σε πολλά ευαγή ιδρύματα της πόλης, με πιο πρόσφατη την δωρεά δύο φορητών υπολογιστών στο Ορφανοτροφείο Βόλου πριν από μερικές μέρες, προχώρησε σε μια νέα δωρεά, με το βλέμμα στραμμένο στην απρόσκοπτη σύγχρονη εκπαίδευση των παιδιών μέσω της τεχνολογίας.

Αποδέκτης της δωρεάς ήταν αυτή τη φορά το σχολείο όπου φοίτησε και ο ίδιος στα μαθητικά του χρόνια, το 2ο Εξατάξιο Γυμνάσιο Αρρένων Βόλου τότε και νυν 2ο Γυμνάσιο Βόλου, από το οποίο και αποφοίτησε το 1950. Το ιστορικό σχολείο του Αναύρου που μετρά περισσότερα από 80 χρόνια λειτουργίας, διέπλασε, εκτός του Χαράλαμπου Τσιμά, και άλλες σημαντικές προσωπικότητες της πόλης με τους Κωνσταντίνο Λούλη, βιομήχανο και Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη, καθηγητή Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Π.Θ., να αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα αποφοίτων του σχολείου που σήμερα είναι καταξιωμένοι, ο καθένας στον δικό του χώρο.

Θέλοντας, λοιπόν, να τιμήσει το σχολείο που συνέβαλε στην διαμόρφωση της σταδιοδρομίας και του χαρακτήρα του, ο Χαράλαμπος Τσιμάς, μετά και από την συγκατάθεση του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, κ. Σταχτέα, έδωσε στο σχολείο και συγκεκριμένα στον διευθυντή, Απόστολο Ζαχαρό, 15 σταθερούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ένα διαδραστικό σύστημα και ένα πολυμηχάνημα που θα πλαισιώσουν ένα υπερσύγχρονο εργαστήριο πληροφορικής.

Με αφορμή την δωρεά και εκμεταλλευόμενη την καραντίνα, η διεύθυνση του σχολείου προέβη σε ανακαίνιση της αίθουσας του εργαστηρίου πληροφορικής, με έξοδα της σχολικής επιτροπής, ώστε να είναι έτοιμο να υποδεχθεί τα νέα σύγχρονα μηχανήματα, ενώ προχώρησε και στην προμήθεια πάγκων και γραφείων για να τοποθετηθούν οι υπολογιστές. Το νέο υπερσύγχρονο εργαστήριο πληροφορικής του σχολείου αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι τα Χριστούγεννα για να υποδεχθεί τους μαθητές με την νέα χρονιά.

«Το 2ο Γυμνάσιο Βόλου είναι ένα σχολείο με μακρά ιστορία, το οποίο είχε την τύχη να συμβάλει στην διαπαιδαγώγηση σπουδαίων πολιτών του Βόλου, μεταξύ των οποίων είναι και ο Χαράλαμπος Τσιμάς. Τον ευχαριστούμε για αυτή την σπουδαία δωρεά ενός εξοπλισμού που είναι απόλυτα αναγκαίος για τον εκσυγχρονισμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Είμαι σίγουρος πως τα νέα παιδιά που «παίζουν» την τεχνολογία στα δάχτυλα, θα αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες αυτού του εξοπλισμού», δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Ζαχαρός, διευθυντής του σχολείου.

Βασική μέριμνα, τόσο του ευεργέτη Χαράλαμπου Τσιμά με τη δωρεά του, όσο και της διεύθυνσης του σχολείου, είναι η συνεχής βελτίωση των συνθηκών της εκπαίδευσης και του σχολικού περιβάλλοντος. Έτσι, τα τελευταία τρία χρόνια έχουν γίνει στο σχολείο σημαντικά έργα, είτε με έξοδα της σχολικής επιτροπής είτε μέσω της ένταξης σε προγράμματα του Δήμου, όπως η τοποθέτηση καινούργιου καυστήρα, η ανακαίνιση των μπάνιων, το βάψιμο τόσο του κτιρίου του 2ου Γυμνασίου όσο και του 2ου Λυκείου Βόλου κ.ά., γεγονότα που το καθιστούν υπόδειγμα σχολείου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου