ΤΟΠΙΚΑ

Καμία ενημέρωση για το αποτέλεσμα της ΕΔΕ στο Δήμο Βόλου

καμία-ενημέρωση-για-το-αποτέλεσμα-της-805266

Ενάμιση μήνα μετά την έναρξη της Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης για το έλλειμμα που εντοπίστηκε στα δημοτικά ταμεία του Βόλου, ύψους 270.000 ευρώ και ακόμη το πόρισμα δεν έχει παραδοθεί στη δημοτική αρχή.

Εντολή για την ΕΔΕ δόθηκε στις 18 Ιουνίου, παράλληλα με την κατάθεση από τον εκτελούντα χρέη Δημάρχου Θάνου Θεοδώρου, στην Εισαγγελία Βόλου, αναφορά για την υπόθεση του ταμειακού ελλείμματος.

Το ταμειακό έλλειμμα στο Δήμο αποκαλύφθηκε στις 6 Ιουνίου κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, από τον κ. Θεοδώρου. Λίγες ημέρες νωρίτερα, ήταν ο ίδιος που προχώρησε σε αιφνιδιαστικό έλεγχο και ανακάλυψε το έλλειμμα στα ταμεία, μετά από ενδείξεις που επικαλέστηκαν ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Δημήτρης Πέγιος και η διευθύντρια οικονομικών υπηρεσιών, Βάσω Παπαδανιήλ.

Δύο υπάλληλοι φέρονται ως υπεύθυνοι για το έλλειμμα στα ταμεία και έχουν ήδη μετακινηθεί σε άλλα πόστα. Ο πρώην ταμίας φέρεται να καταχράστηκε ποσό της τάξης των 230.000 ευρώ και επιπλέον 40.000 ευρώ υπάλληλος του τμήματος εμπορίου που έκανε τις εισπράξεις από τις λαϊκές αγορές, αλλά δεν απέδιδε τα χρήματα στο ταμείο.

Για την υπόθεση είχε προσκληθεί κλιμάκιο ορκωτών λογιστών, που έκανε φύλλο και φτερό τα ταμεία του Δήμου Βόλου. Το ύψος του ελλείμματος ανέρχεται στις 270.000 ευρώ περίπου συνολικά. Το πόρισμα των ορκωτών λογιστών κατατέθηκε από τον κ. Θεοδώρου στην Εισαγγελία και το φάκελο αναμένεται να συμπληρώσει το πόρισμα της ΕΔΕ, που όμως ακόμη δεν έχει παραδοθεί στη δημοτική αρχή.

Επερώτηση

Ενημέρωση για το αποτέλεσμα της ΕΔΕ για το ταμειακό έλλειμμα στο Δήμο Βόλου, ζητούν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Δύναμη Βόλου».

Το θέμα φέρνουν προς συζήτηση στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με επερώτηση που καταθέτουν.

Οι κ.κ. Μιχ. Μιτζικός, Κατερίνα Τσοπουρίδου και Αριστοτέλης Δουλόπουλος ζητούν ενημέρωση για το αποτέλεσμα της ΕΔΕ, το πόρισμα των ορκωτών λογιστών, τις κινήσεις στις οποίες έχει προβεί η νομική υπηρεσία, αλλά και για τα μέτρα που προτίθεται να πάρει η δημοτική αρχή, προκειμένου να αποτραπούν στο μέλλον φαινόμενα κατάχρησης και υπεξαίρεσης δημοτικού χρήματος.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου