ΤΟΠΙΚΑ

Συστηματική κακοποίηση δημοσιογράφων καταγγέλλει η Ενωση Συντακτών

συστηματική-κακοποίηση-δημοσιογράφω-80526

Επιστολή προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Βόλου – Απάντηση του δήμου για αισχρές κατηγορίες χωρίς αποδείξεις

Από την Ενωση Συντακτών εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση η οποία στάλθηκε προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, το δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους:

«Για μια ακόμη φορά από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά της στην πόλη του Βόλου η νέα Δημοτική Αρχή, το Δημαρχείο του Βόλου και πιο συγκεκριμένα η αίθουσα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, χρησιμοποιήθηκε από τους γνωστούς – άγνωστους για να πληγούν η Δημοκρατία, η Ελευθερία του Τύπου και οι ανυπότακτοι δημοσιογράφοι. Αυτή τη φορά χρησιμοποιήθηκε η προσφιλής μέθοδος των ανώνυμων επιστολών και ανύπαρκτων, δήθεν διαμαρτυρόμενων, πολιτών.

Δυο πράγματα είναι άπειρα: Το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Το είπε ο Αϊνστάιν, που μάλιστα για το πρώτο, είχε και τις αμφιβολίες του…

Η βλακεία όμως,

  • όταν συμπληρώνεται από τη διά βίου αλητεία και την παντελή έλλειψη παιδείας (μπορεί και εκπαίδευσης…),
  • όταν έχει υποβολέα μικρογκεμπελίσκους, κατ’ επάγγελμα βαστάζους, -όταν στους καφενέδες, πάνω από τα ζάρια και στις «παράγκες» κάτω από τις λαμαρίνες επιχειρεί να αιχμαλωτίσει τις τύχες ανθρώπων και μιας ολόκληρης πόλης μαζί,
  • όταν με μοναδικά όπλα την ύβρη, τη χυδαιολογία, τις απίθανες διαστρεβλώσεις της πραγματικότητας, τη χονδροειδή παραχάραξη της αλήθειας και τη συστηματική κακοποίηση της κριτικής σκέψης αντιμετωπίζει ό,τι δεν μπορεί να καταλάβει και διαφέρει από αυτή, τότε, δεν είναι βλακεία, είναι φασισμός…!

Πολύ απλά και με λίγα λόγια: Η Ενωση Συντακτών απαντά ως συνδικαλιστικό όργανο των επαγγελματιών δημοσιογράφων στη συστηματική κακοποίησή τους τα δυο τελευταία χρόνια στην πόλη του Βόλου, είτε άμεσα από τον πρώην δήμαρχο αυτής της πόλης, το δήμαρχο που βρίσκεται σε αργία γιατί είναι υπόλογος για κακουργήματα (βλέπε, μεταξύ άλλων, σύσταση εγκληματικής συμμορίας), είτε έμμεσα με επιστολές ανωνύμων και ανύπαρκτων, δήθεν διαμαρτυρόμενων δημοτών που μάλιστα μοιράζονται στο δημοτικό συμβούλιο, εν αγνοία, όπως ισχυρίζεται, ο πρόεδρος του Σώματος. Οι δημοσιογράφοι ξέρουν ποιους έχουν απέναντί τους, δεν έχουν τίποτε να κρύψουν και δεν φοβούνται κανέναν από τους ανθρώπους που κατοικοεδρεύουν σήμερα στο Δημαρχείο της πόλης του Βόλου.

Πάντα είναι εδώ και τους περιμένουν. Δεν έχουν μπράβους, δεν ξέρουν από γηπεδικές συμπεριφορές, δεν σκύβουν να ψιθυρίσουν στο αυτί για να πουν ό,τι έχουν να πουν, έχουν ονοματεπώνυμο, γραμμένο με κεφαλαία γράμματα κάτω από την άποψη τους. Την οποία θα επαναλαμβάνουν προς εμπέδωση: Οταν πρέπει θα διαφωνούν με τη δημοτική αρχή και θα το λένε. Στον τόνο, το ύφος και τη γραφή που χαρακτηρίζει τον καθένα τους. Ούτε η τρομοκρατία, ούτε η λάσπη, ούτε το υβρεολόγιο και η χυδαιολογία, ούτε η βιομηχανία μηνύσεων θα κάμψει αυτή τους την θέση, που είναι η βάση της ελευθεροτυπίας. Επιτέλους, δεν είναι όλα κρεμασμένα στο τσιγκέλι, ούτε όλα πουλιούνται μα ούτε και ΟΛΟΙ αγοράζονται.

Και επειδή καθαρό δεν είναι ό,τι πλύθηκε, αλλά ό,τι ΔΕΝ λερώθηκε, κρείττον το σιγάν για πολλούς στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Και οψόμεθα.

Οι πάντες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η πόλη του Βόλου θα εξακολουθήσει να έχει υπερασπιστές. Αυτό επιτάσσει η ιστορία της και η δημοκρατική παράδοσή της».

Ο δήμος Βόλου

Από το δήμο Βόλου ως απάντηση σε ανακοίνωση της Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με ενδιαφέρον, αλλά και έκπληξη, διαβάσαμε την ανακοίνωσή σας, που περιέχει μύδρους κατά όσων επιχειρούν να πλήξουν τη Δημοκρατία, την Ελευθερία του Τύπου και τους ανυπότακτους συντάκτες. Και την προσυπογράφουμε απολύτως, ως θύματα οι ίδιοι, αλλεπάλληλων αντίστοιχων άνανδρων, αισχρών και συκοφαντικών ανώνυμων αναφορών και «καταγγελιών», ενίοτε δε και προσωπικών, από μέλη σας.

Ωστόσο έχουμε μια απορία. Γιατί κάνετε αναφορά στη Δημοτική Αρχή και το Δημαρχείο του Βόλου;

Και μια δεύτερη: πόσο ανυπότακτοι μπορεί να είστε όταν χρησιμοποιείτε όλες αυτές τις αισχρές και άθλιες κατηγορίες, εναντίον μας χωρίς καμία απολύτως απόδειξη, κατά προφανή υπόδειξη άλλων;

Είμαστε βέβαιοι ότι θα είστε σε θέση να αποδείξετε όσα γενναία και μέχρις δακρύων ηρωικά αναφέρετε στην ανακοίνωσή σας και ενώπιον της Δικαιοσύνης, από την οποία θα ζητήσουμε να αναζητήσει και να βρει αν όλοι αυτοί που αναφέρετε και που προβαίνουν σε αυτές τις άθλιες πρακτικές είναι υπαρκτά πρόσωπα ή αποκυήματα μιας νοσηρής φαντασίας ή και κατασκευάσματα που, ενδεχομένως, εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα και πάντως όχι τη Δημοκρατία και την Ελευθερία του Τύπου. Οψόμεθα… Σε κάθε περίπτωση σας επισημαίνουμε ότι με τέτοιες αναφορές και τέτοιους ισχυρισμούς απλώς δικαιολογείτε την οργή και την αποδοκιμασία του κόσμου, όπως αυτή καταγράφεται σε όλες τις έρευνες της κοινής γνώμης και καθημερινά αποδεικνύεται από την φθίνουσα πορεία των Μέσων που εργάζεστε. Με δυο λόγια της κοινωνίας που σας «φτύνει»…».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου