ΤΟΠΙΚΑ

Ζητούν «Ταμείο επιβίωσης» για τα ξενοδοχεία

ζητούν-ταμείο-επιβίωσης-για-τα-ξενο-804754

Κατεπείγον αίτημα των ξενοδόχων της Μαγνησίας, που ζητούν μέτρα επιχορήγησης για να στηρίξουν τις επιχειρήσεις του

Χρηματοδοτικά εργαλεία, υπάρχοντα και καινούργια, ώστε να υπάρξουν οι αντοχές για τα ξενοδοχεία και να φτάσουν όρθια στην επόμενη ημέρα, ζητούν οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας, σε κοινή γραμμή πλεύσης με την με τον Γρηγόρη Τάσσιο, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

Με το αίτημα για «ταμείο επιβίωσης», χρηματοδοτικά εργαλεία που θα προκύψουν από ευρωπαϊκούς πόρους για να δώσουν ανάσα στα ξενοδοχεία, οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας υπογραμμίζουν σε όλους τους τόνους ότι «με δανεικά» -υπονοώντας τις επιστρεπτέες προκαταβολές- «δεν μπορεί να υπάρξει επιβίωση».

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης υπογράμμισε ότι «έχουμε ζητήσει να υπάρχει ένα εργαλείο επιχορήγησης, τουλάχιστον για τα έξοδα και ένα μικρό ποσό για την επιβίωση των επιχειρήσεων, προκειμένου να ανταπεξέλθουμε μέχρι τέλους, μέχρι να ανακτηθούν οι δυνάμεις και να επαναλειτουργήσει ο τουρισμός. Αυτό είναι μια μεγάλη συζήτηση που έχει ξεκινήσει και από μας πριν από 25 μέρες και απ’ ότι υποσχέθηκε το Υπουργείο Οικονομικών, αυτό θα γίνει μετά τον Ιανουάριο του ‘21».

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα ξενοδοχεία θα ενταχθούν στις ευεργετικές ρυθμίσεις, με χρηματοδοτικά εργαλεία που θα ενισχύσουν την προσπάθεια επιβίωσης που καταβάλλεται.

Σε ανάλογο μήκος κύματος ο α’ αντιπρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Βασίλης Καραουλάνης, μέλος της ελεγκτικής επιτροπής της Πανελλήνιας Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας. Τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «έχουμε θέσει ως ζήτημα τα χρηματοδοτικά εργαλεία, γιατί αλλιώς δεν μπορούμε να επιβιώσουμε».

«Με δανεικά δεν χτίζουμε, διότι η ψυχολογία του ανθρώπου, ακόμη κι αν βγει το εμβόλιο τώρα, που δεν γνωρίζουμε τις παρενέργειές του, θα περάσει πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να επανέλθουμε στην κανονικότητα», είπε.

Με τις υποχρεώσεις να τρέχουν, η ανησυχία των ξενοδόχων παραμένει στο κόκκινο, λαμβανομένων υπόψη των παγωμένων κρατήσεων. «Θα χρειαστούν γενναία επενδυτικά εργαλεία από την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ενωση, που θα σώσουν την κατάσταση όσον αφορά στον ξενοδοχειακό και τον τουριστικό κλάδο, γιατί αν δεν εισπράττεις, δεν μπορείς να υπάρχεις», υπογράμμισε ο κ. Καραουλάνης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου