ΤΟΠΙΚΑ

Τα …νεκρά σκυλιά, κοιμόντουσαν

τα-νεκρά-σκυλιά-κοιμόντουσαν-804130

Ανάρτηση στο facebook για δήθεν φόλες, απλά τους χάλασε τον ύπνο…

Πήρε φωτιά το facebook από ανάρτηση φωτογραφίας με τέσσερα σκυλιά ξαπλωμένα σε πεζοδρόμιο, μπροστά από το κτίριο της Εφορίας, στο Βόλο, με τη σημείωση ότι είναι νεκρά, μετά από φόλες.

Τα σκυλιά, όλως, όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, όχι απλώς δεν ήταν νεκρά, αλλά απολάμβαναν τον μεσημεριανό τους ύπνο τους. Η ανάρτηση, όμως, πρόλαβε να διαδοθεί ευρέως, παρά το γεγονός ότι η είδηση δεν ευσταθούσε.

Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Κόσμος και Φύση Φλωρίκα Τσιρογιάννη, η οποία ρωτήθηκε από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, απάντησε ότι τα ζώα απλώς κοιμόνταν. Η ίδια τυχαία τα είχε δει νωρίτερα, ενώ για να είναι βέβαιη, μετά την ανάρτηση για δήθεν φόλες, ζήτησε και από άλλο μέλος της φιλοζωικής να μεταβεί στο σημείο. Επιβεβαίωσε ότι τα σκυλιά κοιμόταν και ήταν μια χαρά.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος, μάλιστα, ανάρτησε στην ιστοσελίδα του και διευκρινιστική ανακοίνωση, σε έντονο και με μεγάλη δυσαρέσκεια ύφος, προκειμένου να ανακόψει τις μεγάλες διαστάσεις που είχε λάβει μια ψευδής ανάρτηση.

«Δεν έριξε κανείς φόλες κάτω από την εφορία. Μη διαδίδεται τέτοια πράγματα, για όνομα του θεού.
Αυτό είναι ψέμα. Τα ζώα είναι μια χαρά, απλά κοιμούνται. Ετσι κοιμούνται στη σειρά!!! Αυτός που έβγαλε τη φωτό προφανώς δε κατέβηκε καν να διαπιστώσει αυτό που διέδωσε και μπορεί να το έκανε και εσκεμμένα να δημιουργήσει θέμα», ανέφερε η ανάρτηση στην σελίδα του Φιλοζωικού Συλλόγου.

Δήλωση για το θέμα εξέδωσε πριν από λίγη ώρα ο αιρετός Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέα Μπέο.

Η δήλωση έχει ως εξής:

«Θα μπορούσε να ήταν μια συνήθης δημοσιογραφική γκάφα. Σαν κι αυτές που καθημερινά συμβαίνουν και είναι ανθρώπινες. Δυστυχώς, όμως, εκείνοι που έσπευσαν να μεταφέρουν την “είδηση” έχουν δώσει τέτοια και τόσα άσχημα και αρνητικά δείγματα γραφής, που σε παραπέμπουν αμέσως στη δημοσιογραφική αθλιότητα και δολιότητα.
Και αναφέρομαι στην περίφημη φωτογραφία των πέντε αδέσποτων σκυλιών, που ενώ κοιμούνταν, παρουσιάστηκαν σαν δηλητηριασμένα από φόλες. Sites, υποτίθεται ενημερωτικά, όπως του Μαρέδη και του θηλυκού Μητσοτάκη, έσπευσαν να μεταφέρουν τη δυσφημιστική για την πόλη και την κοινωνία μας “είδηση”.
Χωρίς το στοιχειώδη έλεγχο, χωρίς μια απλή διασταύρωση. Εφθανε η άρρωστη και κοντόφθαλμη λογική τους ότι έτσι θα χτυπούσαν – οι αφελείς – τον μισητό σε αυτούς Αχιλλέα Μπέο και τη Δημοτική Αρχή και θα γίνουν αρεστοί στο γνωστό σύστημα διαπλοκής της πόλης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Τα αντίστοιχα αίσχη που διέπραξαν κατ’ επανάληψη, μια φορά και πάλι με τ αδέσποτα και μια με τον Παγασητικό, και για τα οποία ” μίλησε” η Δικαιοσύνη αλλά θα λογοδοτήσουν και οι ίδιοι, δυστυχώς δεν τους δίδαξαν τίποτα.

Συνεχίζουν χωρίς δημοσιογραφικό ήθος, χωρίς αρχές και αξίες την παραπληροφόρηση των πολιτών, κακοποιώντας και ευτελίζοντας μια μακρά δημοσιογραφική παράδοση της πόλης. Οι πολίτες έχουν μια ακόμη ευκαιρία να διαπιστώσουν την ποιότητα της ενημέρωσης που τους παρέχουν και να αξιολογήσουν τα πως και τα γιατί της σε βάρος μου λυσσαλέας πολιτικής. Που επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά μου είναι αδιάφορη, καθώς προέρχεται από τέτοια δημοσιογραφικά σκουπίδια, αλλά με εξοργίζει γιατί πληγώνει την πόλη μας και τους ανθρώπους της.»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου