ΤΟΠΙΚΑ

Τριπλασιάστηκαν οι ανάγκες οξυγόνου στο Νοσοκομείο Βόλου

τριπλασιάστηκαν-οι-ανάγκες-οξυγόνου-803992

Αύξηση στη χρήση των ειδικών μηχανημάτων στήριξης των ασθενών με κορονοϊό στο Νοσοκομείο

Ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο οι ανάγκες του Νοσοκομείου Βόλου σε οξυγόνο τον μήνα Νοέμβριο, την περίοδο που το δεύτερο κύμα της πανδημίας χτύπησε «κόκκινο» και το νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης έφτασε να νοσηλεύει μόνο στις κλινικές κορονοϊού μέχρι και 110 άτομα, ασθενείς όλοι COVID-19.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που άντλησε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ από τις αρμόδιες υπηρεσίες από τις 26 Οκτωβρίου, όταν ξεκίνησε η έξαρση, μέχρι και τέλος Νοεμβρίου, η ημερήσια κατανάλωση οξυγόνου ήταν σχεδόν τριπλάσια, με πλήρωση της δεξαμενής που βρίσκεται στο ισόγειο της νέας πτέρυγας του Αχιλλοπουλείου, απαραιτήτως κάθε δεύτερη μέρα.

Ενδεικτικά επισημαίνεται πως τον μήνα Σεπτέμβριο καταναλώθηκαν από το Νοσοκομείο Βόλου για τις ανάγκες ασθενών 19.000 κυβικά οξυγόνου, ενώ από τα τέλη Οκτωβρίου μέχρι 30/11 τα κυβικά οξυγόνου που καταναλώθηκαν ήταν 53.000, εξαιτίας της αύξηση νοσηλειών.

«Ο κορονοϊός χτυπάει κυρίως το αναπνευστικό σύστημα. Σ’ άλλους ασθενείς οι επιπλοκές είναι μικρότερες. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που αντιμετωπίζουν σοβαρότερα συμπτώματα στην αναπνευστική τους λειτουργία και χρειάζονται μεγαλύτερη υποστήριξη με οξυγόνο. Με 110 ασθενείς στις τρεις κλινικές κορονοϊού και με 8 διασωληνωμένους στη ΜΕΘ είναι απολύτως λογικό οι ανάγκες σε οξυγόνο να έχουν εκτοξευθεί», σημείωνε χαρακτηριστικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ υπηρεσιακός παράγοντας του ΓΝΒ.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η δεξαμενή- μέσω της οποίας γίνεται η παροχή οξυγόνου στις Κλινικές και τα Τμήματα του Νοσοκομείου- τροφοδοτούνταν κάθε δεύτερη μέρα κατά τη διάρκεια του «μπουμ» σε νοσηλείες, ώστε να μην διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία και τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των ασθενών.

Τις τελευταίες μέρες λόγω της σταδιακής εκτόνωσης που παρατηρείται η χρήση οξυγόνου παραμένει μεν απαραίτητη, αλλά όχι στο εύρος των προηγούμενων ημερών, γεγονός που επιβεβαιώνει το χαλάρωμα της ασφυκτικής πίεσης που δέχτηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα οι Κλινικές του Νοσοκομείου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου