ΤΟΠΙΚΑ

Κάλεσμα για συγκρότηση κοινού μετώπου παραγωγικών φορέων της εμπορικής αγοράς

κάλεσμα-για-συγκρότηση-κοινού-μετώπο-803420

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου και Νέας Ιωνίας και τον Σύλλογο Χρυσοχόων

Να ανακαλέσει τη στάση της για τον τρόπο λειτουργίας της εμπορικής αγοράς μέχρι τις 7 Ιανουαρίου και να στηρίξει έμπρακτα τον εμπορικό κόσμο καλούν την κυβέρνηση ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Νέας Ιωνίας και ο Σύλλογο Χρυσοχόων Ωρολογοποιών Μαγνησίας, οι οποίοι απευθύνουν παράλληλα κάλεσμα στους τοπικούς φορείς για συγκρότηση κοινού μετώπου. Σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας ενημερώνει ότι προχθές πραγματοποίησε έκτακτη διευρυμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Χρυσοχόων και Ωρολογοποιών.

Η διευρυμένη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη, οι οποίες αφορούν στην παράταση αναστολής των εμπορικών επιχειρήσεων μέχρι τις 7 Ιανουαρίου και την υιοθέτηση του συστήματος αγορών click away, για να συζητήσουν τις εξελίξεις. Τα Διοικητικά Συμβούλια των δυο συλλόγων συμφώνησαν πως η συνέχιση της αναστολής λειτουργίας του λιανεμπορίου και κατά την περίοδο των γιορτών αποτελεί το τελειωτικό χτύπημα για τις μικρές επιχειρήσεις.

«Η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ίσως αποτελούσε την τελευταία ευκαιρία για την όποια ανάκαμψη μιας και αντιπροσωπεύει το 30% του τζίρου όλης της χρονιάς. Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης αναφορικά με την υιοθέτηση της εμπορικής πρακτικής click away δίνει το τελειωτικό χτύπημα στις ήδη λαβωμένες επιχειρήσεις αφού πρακτικώς, δεν έχει πεδίο εφαρμογής στις μικρές επιχειρήσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά. Τέλος, ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου μαζί με τον Σύλλογο Χρυσοχόων Ωρολογοποιών καλεί τους παραγωγικούς φορείς που εμπλέκονται στην εμπορική αγορά «να δημιουργήσουν από κοινού ένα μέτωπο αντίστασης της πρωτόγνωρης κατάστασης».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου