ΤΟΠΙΚΑ

Ανανεώνεται εκ νέου ο στόλος της καθαριότητας του Δήμου Βόλου

ανανεώνεται-εκ-νέου-ο-στόλος-της-καθαρ-802015

Χρηματοδότηση 1.755.000 ευρώ έλαβε ο Δήμος Βόλου, μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος»

Ανανεώνεται εκ νέου ο στόλος της καθαριότητας στον Δήμο Βόλου, με επτά απορριμματοφόρα και τρία μηχανήματα έργου. Στη χθεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής εγκρίθηκε η αποδοχή χρηματοδότησης 1.755.000 ευρώ από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» και στην αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου πρόκειται να συζητηθεί η διενέργεια ηλεκτρονικού ανοιχτού διαγωνισμού για την προμήθεια των νέων οχημάτων.

Ο Δήμος Βόλου είχε υποβάλει αίτημα επιχορήγησης στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» για την αγορά απορριμματοφόρων προϋπολογισμού 1.155.000 ευρώ και τεσσάρων μηχανημάτων έργου προϋπολογισμού 600.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Γιώργο Πράττο «είναι επιτακτική ανάγκη της Διεύθυνσης Καθαριότητας για την προμήθεια οχημάτων για την κάλυψη των αναγκών της, με σκοπό την ανανέωση του στόλου του απορριμματοφόρων και την αντικατάσταση των παλαιότερων οχημάτων με σύγχρονα οχήματα νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας».

Οπως σημειώνει ο κ. Πράττος ο στόλος του Δήμου σήμερα περιλαμβάνει πολλά παλαιά οχήματα, τα οποία αφενός δεν είναι επαρκή για την αποτελεσματική και έγκαιρη κάλυψη των αναγκών της διεύθυνσης, αφετέρου εμφανίζουν συχνά και πυκνά προβλήματα με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται το έργο της αποκομιδής των απορριμμάτων, και να αυξάνεται το κόστος της συντήρησης και επισκευής του στόλου. «Η παλαιότητα του στόλου επιφέρει αύξηση του χρόνου παραμονής στα συνεργεία, δυσκολία στην εξεύρεση ανταλλακτικών, αύξηση στην κατανάλωση των καυσίμων, τις εκπομπές καυσαερίων και θορύβων, αύξηση στο χρόνο εργασίας και μετακίνησης των εργαζομένων, καθυστερήσεις στη αντιμετώπιση των συμβάντων και δυσλειτουργίες στη λειτουργία του Δήμου, οι οποίες έχουν άμεσο αντίκτυπο στους δημότες και κάτοικους του Δήμου μας», προσθέτει ο ίδιος υπογραμμίζοντας την ανάγκη προμήθειας «καθαρών» τεχνολογικά οχημάτων για την προστασία του περιβάλλοντος και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Βόλου θα προμηθευτεί επτά νέα απορριμματοφόρα, ένα πλυντήριο κάδων, ένα μηχανικό σάρωθρο, έναν εκσκαφέα- φορτωτή και ένα διαξονικό ανατρεπόμενο φορτηγό.

Σημειώνεται ότι τον Ιανουάριο του 2019 γινόταν η πρώτη σημαντική ανανέωση στόλου οχημάτων και μηχανημάτων του Δήμου Βόλου μέσω λίζινγκ για πέντε χρόνια με την προμήθεια αρχικώς 25 οχημάτων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου