ΤΟΠΙΚΑ

Οικονομική ανάσα στο δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

οικονομική-ανάσα-στο-δήμο-ζαγοράς-μο-801938

Οικονομική ανάσα παίρνει ο δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου μέσα από την αναχρηματοδότηση δανείων που είχαν συναφθεί προ Καλλικράτη. Μικρά και μεγάλα δάνεια «συμμαζεύονται» σε ένα και τα χρήματα των δόσεων μειώνονται.

Το θέμα ήρθε επί τάπητος στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ζαγοράς – Μουρεσίου. Ο δήμαρχος, Πατής Κουτσάφτης, μίλησε για τομή στα οικονομικά του δήμου και ανέφερε ότι έχουν μπει οι βάσεις για την οικονομική εξυγίανση των δημοτικών ταμείων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά από έλεγχο που έγινε στα ταμεία του δήμου, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων άναψε πράσινο φως για την αναχρηματοδότηση μικρών και μεγάλων δανείων που είχαν συναφθεί από πρώην δήμους και κοινότητες, σε εποχές προ Καλλικράτη.

Πρόκειται για 18 συνολικά δάνεια, μικρότερα και μεγαλύτερα, που βαρύνουν τα δημοτικά ταμεία και για τα οποία ο δήμος θα πληρώνει πλέον μία δόση, η αποπληρωμή του κεφαλαίου θα είναι στο μισό και το επιτόκιο διαπραγματεύσιμο. Το ύψος της αναχρηματοδότησης είναι της τάξης των 800.000 ευρώ περίπου.

Επιπλέον σύμφωνα με τον κ. Κουτσάφτη, ο δήμος θα έχει δυνατότητα λήψης και νέου δανείου για να προχωρήσει στην υλοποίηση αναπτυξιακών προγραμμάτων για τον τόπο.

Το δημοτικό συμβούλιο παράλληλα ενέκρινε αναχρηματοδότηση και δανείου σε ιδιωτική τράπεζα.

«Πρόκειται για μία τομή για την οικονομική κατάσταση του δήμου. Παίρνουμε τεράστια οικονομική ανάσα», σχολίασε ο κ. Κουτσάφτης, αν και δέχθηκε κριτική από την αντιπολίτευση ότι δεσμεύεται το μέλλον του δήμου.

Επίτιμος πρόεδρος

Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε η ανακήρυξη του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, σε επίτιμο δημότη Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Ο κ. Παυλόπουλος θα επισκεφθεί τη Ζαγορά Πηλίου στις 4 Σεπτεμβρίου, τιμώντας με την παρουσία του τις εκδηλώσεις του τοπικού Αγροτικού Συνεταιρισμού για τα 100 χρόνια δράσης του.

Η αναγόρευση του κ. Παυλόπουλου σε επίτιμο δημότη θα γίνει σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου