ΤΟΠΙΚΑ

Γολγοθά βιώνει 31χρονος Βολιώτης

γολγοθά-βιώνει-31χρονος-βολιώτης-801618

Το δικό του Γολγοθά βιώνει ένας 31χρονος Βολιώτης ο οποίος αδυνατεί να εξασφαλίσει τα φάρμακα που είναι αναγκαία για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, καταβάλλοντας παράλληλα προσπάθειες να επιβιώσει με το επίδομα απορίας που λαμβάνει.

Ο Σπύρος Μαρσέλος, ο οποίος έχει υποστεί αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις, 14 συνολικά, είναι επί της ουσίας καθηλωμένος καθώς μετακινείται με δυσκολία, υποβασταζόμενος από μπαστούνι.

Η περιπέτεια της υγείας του διήρκεσε ένα περίπου εξάμηνο, ο ίδιος εγχειρίστηκε αρχικά στο νοσοκομείο του Βόλου, για να ακολουθήσουν αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις και πολύμηνη νοσηλεία στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

«Η μετακίνησή μου είναι πάρα πολύ δύσκολη και βρίσκομαι σε πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση, διότι αναγκάζομαι να αγοράζω τα φάρμακά μου, τα οποία δυστυχώς δεν χορηγούνται δωρεάν. Το επίδομα των 670 ευρώ που παίρνω, δεν μου φτάνει να ζήσω, διότι το κόστος των φαρμάκων ανέρχεται σε 290 περίπου ευρώ το μήνα. Γι’ αυτό το λόγο, παίρνω πολλές φορές τα χαρτιά μου και πηγαίνω από μαγαζί σε μαγαζί, για να εξασφαλίσω λίγα χρήματα» υπογραμμίζει ο ίδιος, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Η πάθησή του «πολυνευρική νευροπάθεια κάτω άκρων» όπως αναφέρει ο ίδιος, καθιστά εξαιρετικά δύσκολη τη μετακίνησή του και συνεπακόλουθα την εξασφάλιση εργασίας, με αποτέλεσμα να περιορίζεται εκ των πραγμάτων στο επίδομα απορίας αλλά και τη στήριξη ευαισθητοποιημένων ανθρώπων.

Παλαιότερα εργάζονταν αλλά σήμερα είναι φύσει αδύνατο να εξασφαλίσει το μεροκάματο και αγωνίζεται να αντιμετωπίσει την καθημερινότητά του, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση για βοήθεια, προκειμένου να εξασφαλίσει τη δωρεάν χορήγηση των φαρμάκων που απαιτούνται για την πάθησή του.

Το αίτημα που διατυπώνει μέσω του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ ο κ. Μαρσέλος, είναι η συνδρομή της τοπικής κοινωνίας ή κάποιου φορέα, προκειμένου να εξασφαλίσει τα φάρμακά του, ενώ παράλληλα ζητάει χέρι βοήθειας και από την τοπική Εκκλησία, για να αντιμετωπίσει τις καθημερινές ανάγκες σίτισης, που μέχρι στιγμής καλύπτεται μέσω της συνδρομής φιλικού ζευγαριού.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου