ΤΟΠΙΚΑ

Επί ποδός 240 φαρμακεία στη Μαγνησία για τον εμβολιασμό

επί-ποδός-240-φαρμακεία-στη-μαγνησία-για-801430

Θα διευκολύνουν πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας, που δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο, για τα ηλεκτρονικά ραντεβού

Επί ποδός βρίσκονται 240 φαρμακεία σε όλη τη Μαγνησία ανάμεσα σε 11.500 σε όλη τη χώρα που μπαίνουν στην «πρώτη γραμμή» για να συμβάλλουν στη μεγάλη επιχείρηση του εμβολιασμού των πολιτών. «Σε ένα τέτοιο κορυφαίο γεγονός που είναι ο εμβολιασμός για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, τα φαρμακεία θα δώσουν το παρών για να ενισχύσουν την επιχείρηση εμβολιασμού του πληθυσμού και να συμβάλλουν στη δημιουργία, μέσω του εμβολίου, ασπίδας προστασίας της υγείας των πολιτών», δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας, Κώστας Ματσιόλης.

Σύμφωνα με τον κ. Ματσιόλη ήδη από χθες ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος στέλνει οδηγίες προς τα μέλη του για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν για να συμβάλλουν στον εμβολιασμό του πληθυσμού.

«Προϋπόθεση είναι να δημιουργηθεί και να δοκιμαστεί η πλατφόρμα μέσω της οποίας θα μπαίνουμε και θα κλείνουμε τα ραντεβού στους δημότες που δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο. Εχουμε τον χρόνο έως τις αρχές του νέου έτους να προετοιμαστούμε και να υπερπηδήσουμε όποια εμπόδια παρουσιαστούν», σημείωσε ο ίδιος.

Όπως προβλέπεται στις οδηγίες του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, τα ηλεκτρονικά ραντεβού που θα κλείνονται στα φαρμακεία έχουν στόχο να διευκολύνουν κυρίως τους πολίτες που δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο ή δεν έχουν δυνατότητα να λάβουν sms μέσω της άυλης συνταγογράφησης. Κατ’ αρχήν, τα φαρμακεία μετατρέπονται σε κέντρα ενημέρωσης και συμβουλευτικής για τους πολίτες αναφορικά με την ασφάλεια και την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Σε αυτό θα μπορεί ο ασφαλισμένος να προσέρχεται και με την πληκτρολόγηση του ΑΜΚΑ από τον φαρμακοποιό, θα εκτυπώνεται το έντυπο με τον ορισμό του εμβολιαστικού κέντρου, με τις ώρες και τις ημερομηνίες που θα εμβολιαστεί και για τις δυο δόσεις.

Σε δεύτερο στάδιο, θα υπάρχει η δυνατότητα διάθεσης και διενέργειας των εμβολίων και από τα φαρμακεία σε δεύτερο στάδιο, για τα εμβόλια τα οποία δεν θα απαιτούν ειδικές συνθήκες φύλαξης (-70 C).

Όπως τονίζει ο κ. Ματσιόλης, οι φαρμακοποιοί της Μαγνησίας είναι έτοιμοι και επιπλέον έχουν την εμπειρία να ανταποκριθούν στη μεγάλη πρόκληση. «Ηδη από φέτος επισήμως είμαστε ως φαρμακεία πιστοποιημένοι για τον εμβολιασμό των πολιτών για άλλες ασθένειες. Πλέον οι πολίτες θα μπορούν να προσέρχονται για να ενημερώνονται, να κλείνουν ραντεβού και σε δεύτερη φάση να εμβολιάζονται και για τον κορονοϊό», σημειώνει ο ίδιος υπογραμμίζοντας ότι ειδικά για τον ασφαλισμένο η δυνατότητα να απευθυνθεί στο φαρμακοποιό της γειτονιάς του με τον οποίο έχει αναπτύξει σχέση εμπιστοσύνης είναι πολύ σημαντικό.

Σημειώνεται ότι άτομα νεαρότερης ηλικίας και εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο θα μπορούν μόνο με τον ΑΜΚΑ τους να κλείνουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους μέσω πλατφόρμας που θα βγει στον «αέρα» το επόμενο διάστημα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου