ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σε αυτοπεριορισμό ο Δήμαρχος Αλοννήσου

σε-αυτοπεριορισμό-ο-δήμαρχος-αλοννήσ-801186

Σε αυτοπεριορισμό αποφάσισε να τεθεί ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, μετά την συμμετοχή του στην προχθεσινή επιχείρηση αερομεταφοράς ασθενούς με κορονοϊό από την Αλόννησο στο Νοσοκομείο Βόλου.

Το γεγονός αυτό, γνωστοποίησε ο ίδιος μέσω ανάρτησης στη σελίδα του Δήμου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία αναφέρει:

«Αγαπητοί συνδημότες, επαγγελματίες, φίλοι,

Όπως ενδεχόμενα έχετε γνώση, ολοκληρώθηκε η εξαιρετικά δύσκολη επιχείρηση διακομιδής του συνανθρώπου μας και ασθενούς με Covid-19 από την Αλόννησο στον Βόλο κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 15/12, στην οποία συμμετείχα προσωπικά και τήρησα αυστηρά όλα τα μέτρα πρόληψης, κάνοντας παράλληλα χρήση ειδικού εξοπλισμού.

Ωστόσο αποφάσισα, με ιδία πρωτοβουλία για αμιγώς προληπτικούς λόγους και με σκοπό τη καλύτερη δυνατή προστασία του προσωπικού του Δήμου και των συνεργατών μου, να αυτοπεριοριστώ εντός της οικίας μου για ορισμένο αριθμό ημερών, κατόπιν και των οδηγιών των ιατρών του ΕΟΔΥ μέχρι να υποβληθώ σε τεστ ανίχνευσης του ιού. Θα συνεχίζω να εργάζομαι εξ’ αποστάσεως και θα παραμένω στη διάθεση των συνεργατών και συνδημοτών μου, μέσω όλων των τεχνολογικών εργαλείων επικοινωνίας.

Διάγουμε μία από τις πιο κρίσιμες περιόδους κλιμάκωσης της πανδημίας και για τον λόγο αυτό οφείλει ο καθένας μας να επιδεικνύει σε καθημερινή βάση, υπευθυνότητα και μέριμνα για την τήρηση όλων των μέτρων που μας έχουν υποδειχθεί με την προσδοκία πως οι φετινές εορτές δεν θα σημαδευτούν από δυσάρεστα σε όλους μας γεγονότα.

Δράττομαι της ευκαιρίας να ευχαριστήσω ολόψυχα το πλήρωμα του Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, τον διασώστη του ΕΚΑΒ Σκιάθου, Θανάση Ευγενικό, τους δύο αγροτικούς ιατρούς του νησιού, Νάντια Λαζίλι και Βάγιο Μόσιαλο καθώς και τη νοσηλεύτρια, Σάρα Παναγιωτίδου για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που κατέβαλλαν, προκείμενου να φέρουμε εις πέρας μία τόσο δύσκολη αποστολή.

Προσωπικά, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους Καλές Γιορτές με Υγεία και να μεταφέρω τις εγκάρδιες ευχαριστίες μου σε εσάς που με κατακλύσατε με τα εκατοντάδες ενθαρρυντικά μηνύματα και εγκωμιαστικά σχόλια, γεγονός που με γεμίζει δύναμη ώστε να προσπαθώ να ανταποκρίνομαι καθημερινά με το ίδιο σθένος απέναντι στις αδιανόητες -πολλές φορές- συνθήκες που δημιουργούνται.

Με εκτίμηση,
Πέτρος Βαφίνης».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου