ΤΟΠΙΚΑ

Τι ισχυρίστηκε ο 37χρονος για το αυτοσχέδιο καφενείο φιλάθλων στη Ν. Ιωνία

τι-ισχυρίστηκε-ο-37χρονος-για-το-αυτοσχέ-800347

Εστησε αυτοσχέδιο καφενείο σε παλαιό οίκημα για τον ποδοσφαιρικό αγώνα ΑΕΚ – Ολυμπιακός Πειραιώς και δέχτηκε και κόσμο. Στα Δικαστήρια Βόλου συνοδεία αστυνομικών οδηγήθηκε χθες 37χρονος Ρομά, που συνελήφθη προχθές το βράδυ μετά από «ντου» αστυνομικών σε οίκημα στο Αλιβέρι, όπου βρισκόταν με τουλάχιστον άλλα 14 άτομα και παρακολουθούσαν τον αγώνα

Το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου σχημάτισε σε βάρος του δικογραφία για παραβίαση των μέτρων, ενώ του επέβαλε διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ και στους «πελάτες» του πρόστιμο 300 ευρώ σε κάθε έναν.

Η Εισαγγελία Βόλου άσκησε εναντίον του ποινική δίωξη για παραβίαση των μέτρων για αποτροπή διάδοσης ασθένειας. Ο συλληφθείς παραπέμφθηκε για να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και ζήτησε και έλαβε προθεσμία για σήμερα Παρασκευή.

Ο ίδιος πάντως φέρεται να υποστηρίζει ότι πήγε στο αυτοσχέδιο καφενείο με τον ανήλικο γιο του για να παρακολουθήσουν τον αγώνα. Ισχυρίζεται ότι εκεί τους είδαν άλλοι Ρομά και μπήκαν στον χώρο χωρίς τη συγκατάθεσή του.

Δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να τους συγκρατήσει να μπουν στο καφενείο ή να τους απομακρύνει από τον χώρο, φέρεται να δηλώνει σύμφωνα με πληροφορίες.

Το Δικαστήριο ήρε την εναντίον του κράτηση, καθώς ο τόπος διαμονής του είναι γνωστός στις αστυνομικές αρχές.

Το «ντου» των αστυνομικών έγινε στις 9 το βράδυ. Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί από το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, την ομάδα ΔΙΑΣ, το Τμήμα Τροχαίας Βόλου και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Οι αστυνομικοί προσήγαγαν στο Τμήμα όλους όσους βρήκαν μέσα και έξω από το καφενείο.

Προχώρησαν σε τουλάχιστον 20 προσαγωγές και τελικά το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου σχημάτισε δικογραφία κατά του 37χρονου ως υπεύθυνου της διοργάνωσης. Ακόμη, η Αστυνομία επέβαλε διοικητικά πρόστιμα σε 14 Ρομά που διαπιστώθηκε ότι ήταν εκεί και παρακολουθούσαν τον αγώνα.

Επισημαίνεται ότι η επιχείρηση της Αστυνομίας γίνεται σε συνέχεια της έρευνας που έγινε για τον συνωστισμό σε κηδεία 34χρονου Ρομά την περασμένη Παρασκευή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου