ΤΟΠΙΚΑ

Αφετηρία μιας ακόμη Regatta το λιμάνι του Βόλου

αφετηρία-μιας-ακόμη-regatta-το-λιμάνι-του-βόλ-8002

Πρόταση να αναλάβει τη διοργάνωση τον Οκτώβριο του 2016 δέχθηκε η βολιώτικη αποστολή στην A coruna της Ισπανίας

Με τις βαλίτσες γεμάτες επέστρεψε από την Acorunaτης Ισπανίας η βολιώτικη αποστολή, η οποία συμμετείχε σε διεθνές συνέδριο Sail Training and Tall Ships, όπου κάθε χρόνο αποφασίζεται ποιες πόλεις – λιμάνια θα φιλοξενήσουν διοργανώσεις της Regatta. Ο Βόλος προτάθηκε να είναι το λιμάνι εκκίνησης της Regatta, τον Οκτώβριο του 2016, οπότε και ιστιοφόρα, μικρά και μεγάλα θα χαράξουν ρότα για τη Μαύρη Θάλασσα.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η βολιώτικη αποστολή ήταν η μοναδική που συμμετείχε στο διεθνές συνέδριο από την Ελλάδα. Η φήμη μάλιστα του καλού διοργανωτή, φαίνεται ότι ακολουθεί το Βόλο και η πρόταση δεν άργησε να έρθει.

Αλλωστε το λιμάνι του Βόλου ήταν το σημείο αφετηρίας της Regatta «Ιστορικές θάλασσες 2010», που αναπτύχθηκε σε 4 σκέλη με σταθμούς ισάριθμα λιμάνια της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Τουρκίας (Βόλος, Βάρνα, Κωνσταντινούπολη, Λαύριο). Για τέσσερις μέρες το λιμάνι του Βόλου αποτέλεσε τόπο φιλοξενίας μα και αφετηρία όλων των ιστιοφόρων όλων των τύπων. Συγκεκριμένα 25 μεγάλα ιστιοφόρα (Tall Ships) από 17 χώρες και συνολικό πλήρωμα 500 ατόμων παρατάχθηκαν στην κεντρική προβλήτα του βολιώτικου λιμανιού το Μάιο του 2010, στρέφοντας το παγκόσμιο ιστιοπλοϊκό ενδιαφέρον στην πόλη μας.

Ο Βόλος όπως φαίνεται, ετοιμάζεται να επαναλάβει το εγχείρημα, ανοίγοντας για μία ακόμη φορά τα… πανιά του για τη φιλοξενία μιας νέας διοργάνωσης που θα αναπτυχθεί προς τη Μαύρη Θάλασσα.

Ο κ. Daglas ProtheroChairman Sail Train και ο Gwyn BrownChief Operating Officer, απηύθυναν πρόταση συνεργασίας στη Βολιώτικη αποστολή που αποτελούνταν από την αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού, Γεωργία Τοκαλή – Μποντού, τον εκπρόσωπο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Νικ. Ντόκο και την εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Θέκλα Καμμένου. Σύμφωνα με την πρόταση ο Βόλος καλείται να αποτελέσει για μία ακόμη φορά το λιμάνι – αφετηρία ιστιοφόρων. Περίπου 30 μικρά και μεγάλα ιστιοφόρα προβλέπεται να καταπλεύσουν στο λιμάνι της πόλης, απ’ όπου θα δοθεί το σήμα της εκκίνησης της ιστιοδρομίας προς τη Μαύρη Θάλασσα. Θα περιλαμβάνονται τέσσερις ενδιάμεσοι σταθμοί σε ισάριθμα λιμάνια.

Την πρόταση που έγινε στην πόλη, η αποστολή θα αναλάβει να μεταφέρει στους τοπικούς φορείς, προκειμένου από κοινού να συνδιοργανωθεί η φιλοξενία της Regatta, η οποία μπορεί να έχει πολλαπλό όφελος τόσο σε τουριστικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου