ΤΟΠΙΚΑ

Εργα 100 εκατ. στον Βόλο μετά από επαφές του Αχ. Μπέου

εργα-100-εκατ-στον-βόλο-μετά-από-επαφές-το-79913

Τελεφερίκ και νερό ανάμεσά τους – Σειρά συναντήσεων σε Υπουργεία είχε ο δήμαρχος Βόλου

Εργα προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ για την πόλη πρόκειται να ανακοινώσει την ερχόμενη Δευτέρα, σε συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος.

Πρόκειται για έργα που αποφασίστηκε να δρομολογηθούν μετά από σειρά επαφών που είχε κατά τη διήμερη παραμονή του στην Αθήνα με υπουργούς, γενικούς γραμματείς και επιτελικά στελέχη των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Υποδομών και Μεταφορών, Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ψηλά στην ατζέντα τέθηκε το ζήτημα του νερού, μέσα από έργα που αφορούν στη διασφάλιση επάρκειας και ποιότητας και προβλέπονται και μέσα από το Master Plan.

Προτεραιότητα δόθηκε επίσης στη δρομολόγηση του έργου του τελεφερίκ το έδαφος για το οποίο είχε προετοιμαστεί στη διάρκεια συνάντησης που είχε στα τέλη Ιανουαρίου με τον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη. Πρόκειται για ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο για την περιοχή το οποίο θα ξεκινά από την Πορταριά και σε πρώτη φάση θα φθάνει μέχρι τα Χάνια. Ωστόσο θα εκτιμηθεί το κόστος και ο τρόπος χρηματοδότησης με στόχο το έργο να επεκταθεί μέχρι τον Αη Γιάννη.

Αναλυτικά τα έργα και οι πηγές χρηματοδότησής τους θα ανακοινωθούν από τον ίδιο τον δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο σε συνέντευξη Τύπου την οποία θα παραχωρήσει την ερχόμενη Δευτέρα 18 Μαΐου, στις 11:30 το πρωί, στο Δημαρχείο Βόλου.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου θα αναφερθεί και στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στον απόηχο της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Βόλου κατά τη διάρκεια της οποίας εγκρίθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το έργο της κατασκευής Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Επεξεργασίας Απορριμμάτων.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου