ΤΟΠΙΚΑ

Πρωτιά στο στίβο της ζωής

πρωτιά-στο-στίβο-της-ζωής-798273

Ηχηρό μήνυμα ελπίδας είναι η σημαντική διάκριση που απέσπασε ο συμπολίτης Γιάννης Πασιάς στους Πανελλήνιους Αγώνες Αιμοκαθαρομένων και Μεταμοσχευμένων οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα στην Αθήνα, υπό την αιγίδα της Γ.Γ.Α και επίσημο διοργανωτή τον Πανελλήνιο Αθλητικό Σύλλογο Μεταμοσχευμένων «Δρομέας».

Εν μέσω εκατοντάδων συμμετοχών, ο Βολιώτης αθλητής του «Δρομέα» κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στην σφαιροβολία και ξεχώρισε με το ήθος και την ευγένειά του.

Οι συμμετέχοντες αθλητές εκπροσώπησαν τους κάτωθι αθλητικούς Συλλόγους :

Πανελλήνιο Αθλητικό Σύλλογο Μεταμοσχευμένων «Δρομέας», Σύλλογο Αθλουμένων Νεφροπαθών, Αθλητικό Σύλλογο Μεταμοσχευμένων και Νεφροπαθών Αθλητών «Λέοντες του Πειραιά» και Αθλητικό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία «Ταλώς».

Ο κ. Πασιάς, ο οποίος υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση νεφρού το 2005, συμμετέχει ανελλιπώς, κάθε χρόνο στους συγκεκριμένους αγώνες, αποσπώντας σειρά μεταλλίων και διακρίσεων, ενώ τα δύο προηγούμενα χρόνια ήταν πρωταθλητής Ελλάδος στα άθλημα του βάδην, στις αποστάσεις 5 χιλιομέτρων, ειδικότερα. Όπως αναφέρει ο ίδιος «νιώθω την ανάγκη να συμμετέχω και με ευχαριστεί πολύ να αγωνίζομαι μαζί με συναδέλφους και φίλους».

Η συμμετοχή του κ. Πασιά στο πεδίο της ευγενούς άμιλλας στέλνει προς κάθε κατεύθυνση μηνύματα ζωής και ελπίδας, ενώ όπως επισημαίνει ο ίδιος «οι νεφροπαθείς πρέπει να ασκούνται, διότι η μεταμόσχευση απαιτεί να είναι κανείς σε καλή κατάσταση και παράλληλα όσοι είμαστε μεταμοσχευμένοι, πρέπει επίσης να είμαστε σε καλή φυσική κατάσταση και να απολαμβάνουμε την ζωή».

Ο πολυπράγμων συμπολίτης διετέλεσε επί έξι χρόνια πρόεδρος των Συνταξιούχων ΝΑΤ της περιοχής μας, ενώ παράλληλα δραστηριοποιείται στα κοινά, ως Δημοτικός Σύμβουλος Νοτίου Πηλίου, με την παράταξη του κ. Φορτούνα. Προηγουμένως εργάστηκε επί πολλά χρόνια σε ποντοπόρα πλοία με τον βαθμό του ανθυποπλοιάρχου και στην συνέχεια στελέχωσε την υπηρεσία προστασίας θαλασσίου περιβάλλοντος που δημιουργήθηκε στο Βόλο, προσφέροντας επί 17 χρόνια τις πολύτιμες υπηρεσίες του.

Μότο ζωής είναι για τον κ. Πασιά η θέση αλλά και ταυτόχρονη προτροπή «να συμμετέχουν όλοι σε αγώνες και να αθλούνται, απολαμβάνοντας την ζωή». Το μετάλλιο που κέρδισε επάξια, του προσέφερε «χαρά και ικανοποίηση», ενώ όπως ομολογεί, το αφιερώνει «στους νεφροπαθείς, και στους συνδημότες μου στο Νότιο Πήλιο, που με τίμησαν και με εξέλεξαν στη θέση του Δημοτικού Συμβούλου».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου