ΤΟΠΙΚΑ

Υπό κατάρρευση άλλη μία κοινωνική δομή

υπό-κατάρρευση-άλλη-μία-κοινωνική-δο-79803
Την παρέμβαση του Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου για την επίλυση των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Κέντρο Ημέρας «Κ.Η.Π.Ο.Σ.», ζητεί με έγγραφό του ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Απ. Παντσάς, τονίζοντας την ανάγκη να τακτοποιηθούν άμεσα οι εκκρεμότητες ώστε να καταστεί δυνατή η συνέχιση του προγράμματος.

Ο κ. Παντσάς απευθύνει το έγγραφο με αφορμή πρόσφατη συνάντησή του με εργαζόμενους, χρήστες των υπηρεσιών του Κέντρου Ημέρας «Κ.Η.Π.Ο.Σ.» και συγγενείς των χρηστών, οι οποίοι τον ενημέρωσαν αναλυτικά για την κατάσταση. «Ως Δημοτική Αρχή στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους, τα οποία αποτελούν ζωτικής σημασίας προϋποθέσεις για την επιβίωση του Κέντρου και, κατά συνέπεια, για τη συνέχιση της ποιοτικής παροχής ψυχικών υπηρεσιών στην πόλη μας», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι με την τελευταία χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υγείας καλύφθηκε η μισθοδοσία του προσωπικού μέχρι και το μήνα Απρίλιο 2012. Έχοντας πλέον μπει στο μήνα Δεκέμβριο και με μηδαμινά πια έσοδα -ακόμα και για τα λειτουργικά έξοδα του Κέντρου – οι χρήστες των υπηρεσιών βιώνουν με σκληρό τρόπο τα προβλήματα που δημιουργούνται από την υποχρηματοδότηση των δομών ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και βρίσκονται αντιμέτωποι ακόμα και με το ενδεχόμενο παύσης λειτουργίας των δομών.

«Το γεγονός αυτό προκαλεί αναστάτωση και έντονη ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι», τονίζει ο κ. Παντσάς στο έγγραφό του προς τον Υπουργό Υγείας και επισημαίνει την ανάγκη να μεριμνήσει ο ίδιος ώστε να δοθεί έκτακτη οικονομική επιχορήγηση για εξόφληση των οφειλόμενων στο προσωπικό. «Είμαστε πεπεισμένοι για την αναγκαιότητα στήριξης του Κέντρου Ημέρας «Κ.Η.Π.Ο.Σ.» και τον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο που επιτελεί στο πλαίσιο της τοπικής κοινωνίας, υποστηρίζουμε τα αιτήματα της διοίκησης και των μελών του, ούτως ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα και εύρυθμα η απολύτως απαραίτητη λειτουργία του», σημειώνει μεταξύ άλλων.

Καταλήγοντας, υπογραμμίζει ότι είναι πιεστική η ανάγκη να δοθεί λύση στις οικονομικές εκκρεμότητες και να καταστεί δυνατή η συνέχιση του προγράμματος, ιδιαίτερα σε αυτή τη φάση που διέρχεται η χώρα, με την οικονομική κρίση να πλήττει κυρίως τις ευαίσθητες οικονομικά και συναισθηματικά ομάδες πληθυσμού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου