ΤΟΠΙΚΑ

Αδολη προσφορά από δεκάδες Βολιώτες

αδολη-προσφορά-από-δεκάδες-βολιώτες-79796
Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Δεκεμβρίου, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Απόστολος Παντσάς επισημαίνει σε δήλωσή του τα ακόλουθα:
«Εθελοντισμός είναι η δικτύωση της αυτόβουλης προσφοράς στο συνάνθρωπο, αυτόν που συνηθίσαμε να ονομάζουμε εύκολα, αλλά σπανίως να κατανοούμε ως «πλησίον».

Ιδιαίτερα οι φορείς (ΟΤΑ, Εκκλησία, ιδρύματα, Καταναλωτικοί, Πολιτιστικοί ή Μορφωτικοί Σύλλογοι) μπορούν να συντηρήσουν και να αυξήσουν αυτή τη δύναμη. Ως Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Βόλου, μιας πόλης των 150.000 κατοίκων, έχουμε οργανώσει και αναπτύξει ένα εξαιρετικά δυναμικό δίκτυο Εθελοντισμού. Για πρώτη φορά λειτούργησε το γραφείο Εθελοντισμού το Νοέμβρη του 2011.

Μετά από ένα χρόνο λειτουργίας διαθέτει ένα δίκτυο εθελοντών από 91 συμπολίτες μας και 7 εθελοντικές οργανώσεις, που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό προκειμένου να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας, αλλά και την πόλη σ’ αυτή τη δύσκολη κοινωνικο-οικονομική συγκυρία.
Οι συμπολίτες μας που συμμετάσχουν στις εθελοντικές δράσεις είναι διαφόρων ηλικιών, μόρφωσης και επαγγελμάτων. Η αλληλεγγύη και η διάθεση προσφοράς των εθελοντών δίνουν την ελπίδα ότι οι συνάνθρωποί μας, παρά τις δύσκολες συνθήκες τις οποίες βιώνουν, διαθέτουν μία απίστευτη δεξαμενή ανθρωπιάς και αισιοδοξίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου