ΤΟΠΙΚΑ

Πορεία στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου

πορεία-στη-μνήμη-του-αλ-γρηγορόπουλου-79773
Πορεία στη μνήμη του 16χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου διοργανώνουν αύριο Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου στο Βόλο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας, το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα και το Ξεκίνημα. Στην ίδια συγκέντρωση επίσης ανακοίνωσε ότι θα συμμετέχει και το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα.

Η πορεία θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα από το Θόλο στο κτήριο Παπαστράτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στο κοινό τους κάλεσμα ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Αντιφασιστική Κίνηση Βόλου, το Δίκτυο και το Ξεκίνημα μεταξύ άλλων τονίζουν ότι «η οικονομική βία της φτώχειας και της ανεργίας που εξαπολύει η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ μαζί με την Τρόικα (ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ), συμπληρώνεται με τον κοινωνικό και πολιτικό εκφασισμό, στρώνοντας το δρόμο στους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Επιτίθενται στον “εχθρό- λαό”. Χτυπάνε τα δικαιώματα της νεολαίας και των εργαζομένων να αγωνίζονται, να διαδηλώνουν, να απεργούν. Επιστρατεύουν την τρομοκρατία των ΜΜΕ, την κρατική καταστολή της αστυνομίας, την καταδίωξη αγωνιστών από το δικαστικό σύστημα, την συνολική αυταρχικοποίηση του κράτους. Αποτελεί αναπόσπαστο καθήκον του αγώνα ενάντια στην πολιτική των Μνημονίων, ο αγώνας για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των λαϊκών δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, με κυριότερο το δικαίωμα της κοινωνικής πλειοψηφίας να αγωνίζεται για τη βελτίωση της ζωής μας».
Καλούμε την νεολαία, τους εργαζομένους, τον λαό του Βόλου σε πορεία την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου, στις 17.00 στο Θόλο για να συνεχίσουμε τις μάχες του προηγούμενου διαστήματος, να έρθουμε σε ρήξη και να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές των τελευταίων χρόνων.
Από την πλευρά του σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Επαναστατικό κόμμα αναφέρει: «Τα καθήκοντα που έθεσε η εξέγερση παραμένουν ανολοκλήρωτα. Η οργάνωση της πάλης για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, τις τρόικες εσωτερικού κι εξωτερικού για να πάρουν στα χέρια τους οι εργαζόμενοι τις τύχες της ζωής τους και την οργάνωση της κοινωνίας χωρίς εκμεταλλευτές, γραφειοκράτες και καταπιεστές κάθε λογής, είναι μονόδρομος για την επιβίωση της εργατικής τάξης. Από τις τελευταίες απεργιακές κινητοποιήσεις, οι εργατικές μάζες μέσα από την εμπειρία τους φτάνουν στο συμπέρασμα ότι η οργάνωση της Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας είναι το μόνο μέσο για να φθάσουμε στον επιθυμητό στόχο. Η οργάνωσή της είναι το συνώνυμο μιας νέας εξέγερσης με σχέδιο και επαναστατική προοπτική. Την ανατροπή του αστικού κράτους και των κυβερνήσεών του, της καταστροφή του παλιού καπιταλιστικού κόσμου και την ανάδειξη μιας νέας οργάνωσης της κοινωνίας από τα εργατικά συμβούλια, τα μόνα όργανα εξουσίας που μπορούν να επιβάλλουν τη χρεοκοπία να πληρώσουν οι καπιταλιστές κι όχι τα εκατομμύρια της εργατικής τάξης».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου