ΤΟΠΙΚΑ

Νέες διαγραφές ενοικίων για επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κορονοϊό

νέες-διαγραφές-ενοικίων-για-επιχειρή-797636

Από ποσό άνω των 16.000 ευρώ απαλλάχθηκαν μόνο για τον Δεκέμβριο 23 επιχειρήσεις στον Δήμο Βόλου

Ποσό άνω των 16.275,41 ευρώ που αντιστοιχεί στο 40% των μισθωμάτων που καταβάλλουν ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης και επιχειρήσεις που νοικιάζουν δημοτικά ακίνητα, διαγράφτηκε με απόφαση που λήφθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής. Συνολικά 23 επιχειρήσεις υπέβαλαν αιτήματα διαγραφής του 40% των ενοικίων τους για τον μήνα Δεκέμβριο και θα απαλλαγούν ως πληττόμενες από τα μέτρα που λήφθηκαν για την αντιμετώπιση του COVID-19.

Οπως είναι γνωστό, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η Κυβέρνηση θέσπισε έκπτωση 40% επί των ενοικίων για επιχειρήσεις που πλήττονται οικονομικά εξαιτίας της επιβολής περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η μείωση έχει ισχύ από τον περασμένο Μάρτιο και ισχύει και για τον Δεκέμβριο.

Στο πλαίσιο αυτό 23 επιχειρήσεις κατέθεσαν αιτήματα και αποφασίστηκε η απαλλαγή τους από μέρος των μισθωμάτων.

Μεταξύ των επιχειρήσεων που απαλλάσσονται από το 40% των μισθωμάτων για το Δεκέμβριο είναι ξενοδοχεία, σταθμοί αυτοκινήτων, το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας, αλλά και επιχειρήσεις εστίασης μέσα στον Βόλο. Το ποσό των ενοικίων από τα οποία απαλλάσσονται ξεκινούν από το ποσό των 81,12 ευρώ και φθάνουν ανάλογα με το είδος της επιχείρησης στις 8.406 ευρώ.

Εξάλλου, με εισήγηση του τμήματος Δημοτικών Προσόδων της δημοτικής ενότητας Ν. Αγχιάλου διαγράφεται το 40% των μισθωμάτων και για επιχειρήσεις της περιοχής. Τρεις επιχειρήσεις κατέθεσαν αιτήματα και απαλλάχθηκαν από συνολικό ποσό 908,43 ευρώ που αντιστοιχεί σε μισθώματα του Σεπτεμβρίου, του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου κατά περίπτωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου