ΤΟΠΙΚΑ

«Φωτογραφικός» διαγωνισμός προσλήψεων;

φωτογραφικός-διαγωνισμός-προσλήψε-797484

Αυτή την ώρα είμαστε κυριολεκτικά στον …αέρα. Δεν πάει άλλο. Θέλω να δουλέψει ο ΧΥΤΑ, δεν έχουμε το περιθώριο να δουλέψουμε με άτομα που δεν έχουν καμιά εμπειρία. Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει πρόβλημα ανεργίας, αλλά ας ελπίσουμε ότι το Υπουργείο θα κάνει δεκτή την αίτησή μας να προσλάβουμε μέσω ΑΣΕΠ και για ένα χρόνο, με συμβάσεις μίσθωσης έργου, επτά άτομα που είναι απαραίτητο να προσληφθούν όπως περιβαλλοντολόγος, χημικός, οδηγοί κ.ο.κ.

Με τις παραπάνω φράσεις απάντησε χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Πρόεδρος του ΣΥΔΙΣΑ και δημοτικός σύμβουλος Βόλου Λεωνίδας Αναστασίου στις καταγγελίες ότι από το Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΣΥΔΙΣΑ) Νομού Μαγνησίας μέσα από το έργο «παροχή υποστηρικτικής υπηρεσίας προς το ΣΥΔΙΣΑ Νομού Μαγνησίας για την εύρυθμη λειτουργία του για διάστημα έξι μηνών μέσα στο 2013 «φωτογραφίζονται» συγκεκριμένα πρόσωπα για την κατάληψη μίας θέσης περιβαλλοντολόγου Π.Ε και μίας θέσης πτυχιούχου χημικού Π.Ε. Οι καταγγέλλοντες σημειώνουν ότι από τον περιβαλλοντολόγο ΠΕ ζητείται από το Σύνδεσμο να είναι «κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο αντικείμενο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και τουλάχιστον διετούς εμπειρίας σε Φο.Δ.Σ.Α που διαχειρίζεται ΧΥΤΑ ίσης ή μεγαλύτερης δυναμικότητας με το ΧΥΤΑ του Βόλου», ενώ για τη θέση του πτυχιούχου χημικού ΠΕ. ζητείται επίσης να είναι «κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών σε θέματα βιολογικού καθαρισμού και τουλάχιστον διετούς εμπειρίας σε Φο.ΔΣΑ που διαχειρίζεται ΧΥΤΑ ίσης ή μεγαλύτερης δυναμικότητας με τον ΧΥΤΑ του Πολεοδομικού Συγκροτήματος». Σημειωτέον πως για τις παραπάνω εργασίες ο προϋπολογισμός είναι ύψους 26.016 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).

Ο Πρόεδρος του ΣΥΔΙΣΑ τονίζει ακόμη ότι προχωρεί στην παραπάνω εργολαβία στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν και όσοι έχουν τα αντίστοιχα προσόντα, ενώ επισημαίνει επίσης ότι η απόφαση θα υλοποιηθεί μόνον εφόσον εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ο Πρόεδρος του ΣΥΔΙΣΑ επισημαίνει ότι τα άτομα που παρέχουν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες στο Σύνδεσμο ο ίδιος τα βρήκε, ενώ προσθέτει ότι από πέρυσι το υπουργείο «πάγωσε» και τις δωδεκάμηνες συμβάσεις, με αποτέλεσμα, όπως σημειώνει, αυτή τη στιγμή ο Σύνδεσμος να είναι κυριολεκτικά στον … αέρα. Ο κ. Αναστασίου λέει ότι η Πολιτεία πρέπει να καταλάβει ότι οι Σύνδεσμοι Απορριμμάτων δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό καθώς αντλούν τα έσοδά τους μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας που πληρώνουν οι πολίτες στους Δήμους. Τονίζει ακόμη ότι ο ΣΥΔΙΣΑ Μαγνησίας έχει διαβιβάσει ήδη στην Περιφέρεια και αυτή με τη σειρά της στο υπουργείο το αίτημά του για την πρόσληψη επτά ατόμων με συμβάσεις διάρκειας δώδεκα μηνών για τις θέσεις που αφορούν περιβαλλοντολόγο, χημικό, δύο οδηγούς για τη μεταφορά απορριμμάτων από το ΣΜΑ Αλμυρού, δύο φύλακες – ζυγιστές και ένα τεχνολόγο έργων υποδομής. Ελπίζω, καταλήγει ο κ. Αναστασίου, να καταλάβουν ότι δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε και ότι πρέπει να κάνουν δεκτό το αίτημά μας που είναι και αίτημα του Δικτύου των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Απορριμμάτων όλης της χώρας.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου