ΤΟΠΙΚΑ

Την ερχόμενη Δευτέρα οι πίνακες μετάταξης

την-ερχόμενη-δευτέρα-οι-πίνακες-μετάτ-797431

Την ερχόμενη Δευτέρα εκτός απροόπτου, σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσωρινοί πίνακες… τοποθέτησης των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα στη Μαγνησία από τον προηγούμενο Νοέμβριο, στις νέες υπηρεσίες τους.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Κυριαζή

Οι πίνακες αναμένονταν να δημοσιευθούν αρχές της τρέχουσας εβδομάδας ωστόσο και πάλι υπήρξαν καθυστερήσεις εξαιτίας της γραφειοκρατίας σε διάφορες υπηρεσίες που άργησαν να αποστείλουν τις καταστάσεις με τις αιτήσεις των ενδιαφερόμενων ανά υπηρεσία.

Το γεγονός ότι είχαν δικαίωμα να δηλώσουν ακόμη και τις 36 θέσεις σε επίπεδο Μαγνησίας το αξιοποίησαν όλοι οι υπάλληλοι της Μαγνησίας εάν και αυτό που παίζει τον καθοριστικό ρόλο είναι τα μόρια που συγκεντρώνουν (χρόνια προϋπηρεσίας στο Δημόσιο, οικογενειακή κατάσταση, σπουδές κ.α) για να «κληρώσουν» μετά ανά προτεραιότητα οι θέσεις που δηλώθηκαν και ανάλογα με την ιεράρχηση που δηλώθηκαν.

Στην πλειοψηφία τους από το Βόλο οι περισσότεροι υπάλληλοι δήλωσαν υπηρεσίες που αφορούν στον τομέα της Υγείας (Νοσοκομείο και ΕΚΑΒ) αλλά και τις υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Παράλληλα εκτός από τις θέσεις που προκηρύχθηκαν από το Υπουργείο, αρκετοί εξεδήλωσαν το ενδιαφέρον τους και υπέβαλαν αίτηση και για γειτονικούς Νομούς όπως η Λάρισα, προκειμένου να απαλειφθεί οποιαδήποτε πιθανότητα να εξαιρεθούν καθώς η τελική επιλογή θα γίνει με βάση συγκεκριμένα κριτήρια και ανάλογα με την Υπηρεσία που έχουν δηλώσει κατά προτεραιότητα θα μεταταγούν κιόλας.

Το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) έχοντας καταχωρίσει τη βαθμολογία την Δευτέρα, θα εκδώσει τον ενιαίο Πίνακα Βαθμολογίας, Κατάταξης και Διάθεσης των υπαλλήλων. Μέσα σε διάστημα 5 ημερών θα πρέπει να κατατεθούν ενστάσεις οι οποίες εφόσον υπάρξουν θεωρείται σίγουρο ότι θα προκαλέσουν νέα καθυστέρηση.

Μετά το πέρας και αυτής της διαδικασίας, στη συνέχεια προβλέπεται να εκδοθεί η απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για τη μετάταξη των υπαλλήλων, η οποία και θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι ενδιαφερόμενοι … στο νέο τους πόστο.

Οι θέσεις που προκηρύχθηκαν στο Νομό Μαγνησία και για τις οποίες κατατέθηκαν οι αιτήσεις είναι 36 συνολικά, στην περιοχή του Δήμου Βόλου, 1 θέση στο Δήμο Νοτίου Πηλίου και 1 θέση στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Στο Δήμο Βόλου οι θέσεις που προκηρύχθηκαν αφορούν στην

Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας 1 θέση,

Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου 1 θέση,

Αστυνομικό Τμήμα Βόλου 1 θέση,

Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ιωνίας 1 θέση,

Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Βόλου 1 επίσης θέση,

Πρωτοδικείο Βόλου 1 θέση,

Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου 2 θέσεις,

Ειρηνοδικείο Βόλου 1 θέση,

Πταισματοδικείο Βόλου 1 θέση,

Ειδικό Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Κασσαβετείας 5 θέσεις,

Υποκατάστημα Βόλου ΙΚΑ 3 θέσεις,

ΕΤΑΑ/Τομείς Μηχανικών και ΕΔΕ 1 θέση,

Περιφερειακή Υπηρεσία ΟΠΑΔ Μαγνησίας 2 θέσεις,

Γενικό Νοσοκομείο Βόλου 6 θέσεις,

ΕΚΑΒ 1 θέση.

Μία θέση επίσης προκηρύχθηκε στο Δήμο Νοτίου Πηλίου για το ΚΕΠ και ακόμη μία θέση στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου επίσης για το ΚΕΠ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου