ΤΟΠΙΚΑ

«Δεν υφίσταται λόγος να κλείσει η Μαγνησία»

δεν-υφίσταται-λόγος-να-κλείσει-η-μαγν-797277

Διευκρινίσεις μετά τον θόρυβο, που προκλήθηκε από δηλώσεις του Μιχ. Χρυσοχοΐδη στο MEGA – Ξεκαθάρισε το τοπίο μετά από την παραφιλολογία ημερών περί επιδημιολογικής επιβάρυνσης του νομού

Κανένας λόγος δεν υφίσταται να κλείσει η Μαγνησία και να επιβληθεί τοπικό lockdown, όπως στη Δυτική Αττική, διότι τα επιδημιολογικά στοιχεία, που αφορούν στην περιοχή, είναι καλά. Αυτό διευκρίνιζαν χθες το βράδυ στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που ρωτήθηκαν σχετικά, με αφορμή δηλώσεις στις οποίες προέβη ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης χθες το πρωί στην εκπομπή MEGA Koινωνία, σύμφωνα με τις οποίες ο νομός Μαγνησίας είναι μεταξύ των περιοχών που βρίσκονται στο μικροσκόπιο λόγω επιβαρυμένης επιδημιολογικής του εικόνας.

Αυτό βέβαια δεν ισχύει, αφού τις τελευταίες μέρες αφενός τα κρούσματα είναι αισθητά μειωμένα, προχθές Κυριακή μάλιστα δεν καταγράφηκε νέα μόλυνση, αφετέρου η καθοδική πορεία της μεταδοτικότητας επιβεβαιώνεται και από τις μειωμένες εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό στο Νοσοκομείο Βόλου.

Τη στρεβλή εικόνα όσον αφορά στην επιδημιολογική εικόνα της Μαγνησίας προκάλεσαν οι υψηλοί αριθμοί κρουσμάτων που έδινε τις τελευταίες δύο εβδομάδες ο ΕΟΔΥ και οι οποίοι δεν συνάδουν με τα αποτελέσματα που έδινε το εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας και αφορούσαν στην 24ωρη καταγραφή των νέων μολύνσεων. Οι υψηλοί αριθμοί του ΕΟΔΥ όπως αποδείχτηκε αφορούσαν σε συσσωρευμένα κρούσματα δύο και τριών ημερών που καταχωρούνταν με καθυστέρηση στο μητρώο.

Τι είπαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πηγές του υπουργείου

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη στο MEGA, αναζήτησε τον ίδιο τον υπουργό, για να ενημερωθεί ποια ήταν τα κριτήρια, με τα οποία υπάρχει ανοιχτό ενδεχόμενο επιβολής πιο αυστηρών μέτρων.

Ο κ. Χρυσοχοΐδη συμμετείχε σε πολύωρη τηλεδιάσκεψη για την τήρηση των μέτρων ενόψει εορτών και δεν κατέστη δυνατή η διά ζώσης επικοινωνία μαζί του. Συνεργάτες του, ωστόσο, που ενημερώθηκαν σχετικά από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για το θέμα, αφού εξέτασαν όλα τα στοιχεία που αφορούν στην επιδημιολογική εικόνα του νομού σε συνεργασία με τους δείκτες που εξετάζει η Πολιτική Προστασία, πριν ληφθούν αποφάσεις, επικοινώνησαν με την εφημερίδα και διαβεβαίωσαν ότι «δεν υφίσταται κανένα θέμα. Η Μαγνησία δεν πρόκειται να κλείσει. Τα επιδημιολογικά στοιχεία είναι καλά». Υπογράμμιζαν βέβαια πως «δεν χρειάζεται να υπάρχει εφησυχασμός» και ότι «τα μέτρα και οι περιορισμοί θα πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα απ’ όλους κατά τη διάρκεια των γιορτών και για όσο ισχύουν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου