ΤΟΠΙΚΑ

Κλήσεις σε απολογία για το έλλειμμα στα ταμεία του Δήμου Βόλου

κλήσεις-σε-απολογία-για-το-έλλειμμα-στ-797259

Πρόσκληση σε απολογία προς τους εμπλεκόμενους με την υπόθεση του ελλείμματος των 270.000 ευρώ από τα δημοτικά ταμεία, απηύθυνε ο εκτελών χρέη δημάρχου, Θάνος Θεοδώρου. Την ίδια ώρα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και η νέα ΕΔΕ που έχει διαταχθεί και αφορά σε εισπράξεις από λαϊκές αγορές, ποσό περίπου 70.000 ευρώ που φαίνεται να κατατέθηκε στα δημοτικά ταμεία με καθυστέρηση μηνών.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εντός πέντε ημερών θα πρέπει να προσέλθουν σε απολογία ενώπιον του εκτελούντος χρέη δημάρχου, οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση του ταμειακού ελλείμματος που είχε αποκαλυφθεί από τον κ. Θεοδώρου, στις 6 Ιουνίου, στη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Μετά την απολογία ο κ. Θεοδώρου θα κρίνει αν θα επιβάλλει στους εμπλεκόμενους διοικητική ποινή ή αν θα τους παραπέμψει στην Εκτελεστική Επιτροπή και από εκεί στο υπηρεσιακό συμβούλιο, καθώς ο ένας εκ των εμπλεκόμενων, πρώην ταμίας, κατηγορείται για υπεξαίρεση και προβλέπεται ποινή ακόμη και απόλυσης. Ο δεύτερος εμφανίζεται ότι τα χρήματα, περίπου 30.000 ευρώ, είχε λάβει σαν δάνειο, που και πάλι όμως είναι παράνομο, δεδομένου ότι ο δήμος δεν είναι πιστωτικό ίδρυμα.

Αυτό είναι το κομμάτι των διοικητικών ενεργειών, καθώς ήδη η υπόθεση έχει πάρει και το δρόμο της δικαιοσύνης. Στην Εισαγγελία Βόλου, έχει κατατεθεί το πόρισμα των ορκωτών λογιστών που εντόπισαν έλλειμμα από τα δημοτικά ταμεία ύψους 270.000 ευρώ. Παράλληλα, κατατέθηκε και το πόρισμα της ΕΔΕ που ολοκληρώθηκε προ ημερών και μέσα από την οποία προέκυψαν και νέα στοιχεία που χρήζουν διερεύνησης.

Ηδη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και η δεύτερη ΕΔΕ για την υπόθεση. Αφορά σε υπαλλήλους που φέρονται να έκαναν εισπράξεις από τις λαϊκές αγορές, αντί όμως να καταθέτουν καθημερινά το ταμείο τους στην οικονομική υπηρεσία, κρατούσαν τα χρήματα πάνω τους.

Η υπόθεση σύμφωνα με πληροφορίες αφορά σε ποσό περίπου 70.000 ευρώ τα οποία αντί να κατατίθενται καθημερινά στην οικονομική υπηρεσία, υπάλληλοι τα κρατούσαν πάνω τους για διάστημα περίπου οκτώ μηνών πριν τα αποδώσουν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου