ΤΟΠΙΚΑ

Αχ. Μπέος: «Τρικλοποδιά βουλευτή σε νέο Δικαστικό Μέγαρο»

αχ-μπέος-τρικλοποδιά-βουλευτή-σε-νέο-796758

Μίλησε για «Μαυρογιαλούρους, που παίζουν στην πλάτη της πόλης», φωτογραφίζοντας τους …πρωταγωνιστές ενδεχόμενου νέου «ναυαγίου»

Βουλευτή του νομού, που εμφανίζεται να έχει βάλει «τρικλοποδιά» στη συλλογική προσπάθεια, που άρχισε πριν ακριβώς από έναν χρόνο για τη δημιουργία σύγχρονου Δικαστικού Μεγάρου στον Βόλο, κατήγγειλε χθες ο δήμαρχος, Αχιλλέας Μπέος.

Φωτογράφισε, χωρίς να κατονομάσει, βουλευτή, που, όπως είπε, υπονόμευσε την προσπάθεια με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και εμμέσως προανήγγειλε «ναυάγιο» για μία υποδομή, για την οποία υπήρχε εξασφαλισμένη βούληση του Υπουργείου Δικαιοσύνης και χρηματοδότηση από πρόγραμμα.

Στην καταγγελία – βόμβα ο κ. Μπέος προχώρησε, ενώ εδώ και έναν μήνα περίπου ο Δήμος Βόλου έχει καταθέσει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης νέα πρόταση για έκταση, που μπορεί να αξιοποιηθεί κοντά στον περιφερειακό του Βόλου, προκειμένου εκεί να αναγερθεί νέο Δικαστικό Μέγαρο. Πρόκειται για έκταση, που ανήκει στον Δήμο Βόλου, η οποία μπορεί να παραχωρηθεί προκειμένου να εξυπηρετηθεί το συμφέρον της πόλης.

Η λύση που είχε προταθεί πέρυσι, σαν σήμερα, μετά από διευρυμένη σύσκεψη φορέων στο γραφείο του δημάρχου Βόλου για αξιοποίηση της έκτασης στη Ν. Ιωνία, που ανήκει στη Στέγη Ανηλίκων και είναι χαρακτηρισμένη στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Βόλου ως έκταση για χρήση για δικαστικές υπηρεσίες, δεν προκρίθηκε. Το… παρασκήνιο της απόρριψης μιας πρότασης, για την οποία υπήρξε αρχική συμφωνία μεταξύ Δήμου Βόλου, του συνόλου των βουλευτών Μαγνησίας, του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου και του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων αποκαλύφθηκε χθες.

Στον απόηχο της σύσκεψης της 23ης Δεκεμβρίου 2019, ο Βόλος έβγαινε με ενιαία πρόταση προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης για τη διεκδίκηση σύγχρονου Δικαστικού Μεγάρου στην έκταση στη Στέγη Ανηλίκων.

Τότε, όπως έχει καταγράψει ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, τις αντιρρήσεις τους ως προς τη χωροθέτηση του νέου σύγχρονου Δικαστικού Μεγάρου Βόλου εξέφρασαν η βουλευτής Μαγνησίας Ζέττα Μακρή και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Χρήστος Στρατηγόπουλος, ζητώντας να μην υπάρξει δογματισμός για το συγκεκριμένο σκέλος.

«Εκτιμώ ότι θα υπάρχει μεγάλη ανυπέρβλητη δυσκολία στον αποχαρακτηρισμό του χώρου που βρίσκεται η Στέγη Ανηλίκων», είχε δηλώσει σαν σήμερα πριν έναν χρόνο η κ. Μακρή, η οποία εξ αρχής είχε ταχθεί υπέρ της θέσης του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου για την παραμονή του Δικαστικού Μεγάρου στο υπάρχον κτίριο παράλληλα με τη δημιουργία προσθήκης και την ανακαίνιση των χώρων.

Μιλώντας χθες το μεσημέρι στην εκπομπή του Δημήτρη Μαρέδη στον Astra, ο κ. Μπέος τη φωτογράφισε ξεκάθαρα ως το πολιτικό πρόσωπο, που διαδραμάτισε αρνητικό πρωταγωνιστικό ρόλο.

«Λυπάμαι πολύ που κάποιοι από αυτούς, που έχουν σηκώσει το χαλί και δρουν υπόγεια, κάποια στιγμή ήταν –να μην πω φίλοι είναι βαριά κουβέντα- γνωστοί και συνομιλητές και έχουμε πιει και καφέ», είπε αναφερόμενος στις καλές σχέσεις που είχε στο παρελθόν με τη βουλευτή.

«Υπήρχε ένα ακίνητο στο οποίο συμφωνήσαμε όλοι. Ενα ακίνητο το οποίο ανήκει στην Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων, η οποία υπάγεται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Είχαμε δώσει τα χέρια με τον υπουργό, υπήρχε συνεννόηση, εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Το δικαστικό μέγαρο του Βόλου και αυτό της Λαμίας θα ήταν τα δύο πρώτα που θα έμπαιναν σε συγκεκριμένο πρόγραμμα με χρηματοδότηση 100%. Και έρχεται η πρόεδρος της ΕΠΑ και πάει κόντρα στη βούληση του υπουργού» περιέγραψε το πλαίσιο του ναυαγίου της προσπάθειας.

«Θα πάει η πρόεδρος και το συμβούλιο της ΕΠΑ κόντρα στον σχεδιασμό του υπουργού, του υφυπουργού και μιας ολόκληρης πόλης; Ποια είσαι εσύ; Όμως, όταν από πίσω είναι οι Μαυρογυαλούροι; Εκείνοι που στις πλάτες της πόλης θέλουν να προωθήσουν συμφέροντα και δεν ντρέπονται;», άστραψε και βρόντηξε ο κ. Μπέος και συνέχισε:

«Και έρχομαι ως δημοτική αρχή, μιλώ με την ηγεσία του υπουργείου, παρουσιάζω ένα άλλο οικόπεδο στον περιφερειακό. Και αρχίζουν τώρα, είναι μικρό, το άλλο, το παρά άλλο… Μιλάμε για τρέλα. Αυτοί νομίζουν -γιατί τώρα μιλάμε για πραγματικούς ξεφτίλες- ότι εγώ θα δώσω άδεια για οποιοδήποτε αίτημα ανακατασκευής για να φτιαχτεί το σημερινό αχούρι. Είναι γελασμένοι.

Ενώ υπάρχει συμφωνία με τον υπουργό, δώσαμε τα χέρια, οι μισοί βουλευτές είναι υπέρ και οι άλλοι μισοί κατά, επειδή είναι φίλοι με τον Στρατηγόπουλο. Ντροπή! Μπήκαμε στο πρόγραμμα να γίνει αυτό το έργο μαζί με τη Λαμία, με 100% χρηματοδότηση και όλα λυμένα. Και φέρνουν αντιρρήσεις. Δεν ντρέπεστε ρε; Προσπαθούμε να γίνει ένα καινούργιο δικαστικό μέγαρο, να δοθούν θέσεις εργασίας, να πέσουν εκατομμύρια στην πόλη.

Στο σημερινό κτίριο των δικαστηρίων, πας στην τουαλέτα και μυρίζει σαν τα ουρητήρια της Ομόνοιας. Και πάτε εκεί μέσα και κάνετε δικηγορία, εσείς. Και δεν μιλάτε; Ξεφτίλες θα σας πω εγώ. Και δεν θέλω και μία επαφή μαζί σας. Ούτε με ενδιαφέρει.

Να έχει βρεθεί η χρηματοδότηση, άνθρωποι να έχουν πάει να φιλήσουν κατουρημένες ποδιές, να έχουμε έρθει σε συνεννόηση και ξαφνικά να κάνετε υπονομεύσεις κάτω από το τραπέζι. Σταματήστε τα αυτά. Δεν θα πάρετε κανένα κύπελλο… Τα ίδια κάνατε και με το Πανθεσσαλικό, αλλά το Πανθεσσαλικό θα περάσει. Είτε θέλετε, είτε δεν θέλετε. Αρκετά. Αντε μη κατέβω βουλευτής και πάρω όλους τους σταυρούς εγώ. Δεν τους έβγαλε ο λαός για να κάνουν κόντρες.

Πιάσανε μία στη Λάρισα, φίλη τους, και λέει δεν υπογράφω. Επρεπε να ήμουν εγώ υπουργός, να σου πω αν θα υπέγραφες. Θα είχες φύγει σε δευτερόλεπτα. Εσύ ποια είσαι που αποφασίζεις για το μέλλον της πόλης;», ξέσπασε ο δήμαρχος Βόλου.

Ο ίδιος άφησε να εννοηθεί ότι η «τρικλοποδιά» μπήκε προκειμένου να ξεπροβάλλει ως μόνη λύση η παραμονή του Δικαστικού Μεγάρου στο υπάρχον κτίριο παράλληλα με τη δημιουργία προσθήκης και την ανακαίνιση των χώρων, σε ικανοποίηση της πάγιας θέσης του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, την οποία είχε στηρίξει η κ. Μακρή.

Μετά τις γιορτές λύση για Πανθεσσαλικό και χερσαία ζώνη λιμανιού

Ο κ. Μπέος άφησε να εννοηθεί ότι το ίδιο πολιτικό πρόσωπο εμπλέκεται και στην υπόθεση με την ατελέσφορη διαδικασία για το Πανθεσσαλικό Στάδιο, η παραχώρηση του οποίου στον Δήμο εξακολουθεί να εκκρεμεί στην ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου). «Εκεί στυλώνει τα πόδια κάποιος Μπέζας. Δεν μας κάνουν χάρη. Εμείς εξυπηρετούμε το Ελληνικό Δημόσιο για μια έκταση που ρημάζει», είπε κατονομάζοντας ως υπαίτιο της καθυστέρησης στην παραχώρηση τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της ΕΤΑΔ, Αντώνη Μπέζα.

Μετά τις γιορτές, όπως προανήγγειλε ο ίδιος, θα αναλάβει να δώσει λύσεις στις καθυστερήσεις. Ακόμη και σε αυτή της παραχώρησης της χερσαίας ζώνης του λιμανιού. «Επί 14 μήνες ο φάκελος είναι κολλημένος σε έναν γελοίο. Ενα διορισμένο golden boy», είπε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου