ΤΟΠΙΚΑ

Ικανοποίηση μισθωτών σχολικών κυλικείων Δήμου Βόλου για μείωση των μισθωμάτων κατά 40%

ικανοποίηση-μισθωτών-σχολικών-κυλικ-796752

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου με ομόφωνη απόφαση στις 8 Δεκεμβρίου 2020, ενέκρινε τις αποφάσεις των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βόλου, αναφορικά με τα Κυλικεία Δημοσίων Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε ομόφωνα η καταβολή δόσεων για τυχόν οφειλές των Σχολικών Κυλικείων για το σχολικό έτος 2019 – 2020, εγκρίθηκε ομόφωνα η μείωση του ύψους των καταβληθέντων μισθωμάτων των σχολικών κυλικείων κατά 40% επί του αρχικού συμβατικού τιμήματος για το σχολικό έτος 2020 – 2021 και τέλος έως τις 30/06/2021 είναι δυνατή η εκ μέρους του μισθωτή πρόωρη λύση συμβάσεων μίσθωσης κυλικείων δημοσίων σχολείων, χωρίς την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής υπέρ του εκμισθωτή.

Εκπρόσωποι του Σωματείου Μισθωτών Κυλικείων Δημοσίων Σχολείων Ν. Μαγνησίας είχαν κάνει γνωστά τα προβλήματα του κλάδου και είχαν καταθέσει τις προτάσεις στον Δήμαρχο Βόλου και στον Αντιδήμαρχο Οικονομικών σε συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2020.

Όπως επισημαίνεται από το Σωματείο, «Οι αποφάσεις αυτές αποτελούν πραγματική στήριξη για τους Μισθωτές των Σχολικών Κυλικείων, οι οποίοι για το σχολικό έτος δούλεψαν μόνο 70 ημέρες, ενώ οι ανησυχίες που είχαν εκφράσει πριν μήνες για το σχολικό έτος 2020 – 2021 έχουν επιβεβαιωθεί με την υποχρεωτική παύση λειτουργίας από το Νοέμβριο. Η επιστροφή στην κανονική λειτουργία των Σχολικών Κυλικείων δείχνει ολοένα και περισσότερο να απομακρύνεται, με δυσβάσταχτες οικονομικές συνέπειες για τους επαγγελματίες, τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους».

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, με ανακοίνωσή του, ευχαριστεί θερμά, εκ μέρους όλων των μελών του Σωματείου, το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου και τις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τις αποφάσεις που πήραν προς στήριξη των Σχολικών Κυλικείων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου