ΤΟΠΙΚΑ

Νέα αρχή για 70 σχολικές καθαρίστριες στη Μαγνησία

νέα-αρχή-για-70-σχολικές-καθαρίστριες-στ-796316

Χθες στον Βόλο και προχθές στον Αλμυρό αντάλλαξαν συμβολικά δώρα για τις γιορτές

Μία νέα αρχή αποτέλεσε και επίσημα η χθεσινή για 70 συμβασιούχες καθαρίστριες σχολικών κτιρίων οι οποίες αποχώρησαν από το Σωματείο Καθαριστριών- Καθαριστών Νομού Μαγνησίας και ίδρυσαν τη δική τους Σωματειακή Επιτροπή Συμβασιούχων Καθαριστριών- Καθαριστών Μαγνησίας ως παράρτημα του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η Ενωση». Στο μικρό προαύλιο έξω από τα γραφεία της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου οι σχολικές καθαρίστριες που ενώθηκαν κάτω από την ομπρέλα του νέου τους σωματείου, αντάλλαξαν συμβολικά δώρα για τις γιορτές των Χριστουγέννων και ευχές για ένα καλύτερο νέο έτος.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της προσωρινής διοίκησης της σωματειακής επιτροπής, Σωτηρία Κοσιώρα, η διαδικασία της αποχώρησης από το σωματείο στο οποίο ανήκαν δρομολογήθηκε από το περασμένο φθινόπωρο. Αφορμή αποτέλεσε η αλλαγή στο καθεστώς απασχόλησης των σχολικών καθαριστριών οι οποίες φέτος προσλήφθηκαν στα σχολεία όχι με συμβάσεις έργου αλλά ως εργαζόμενες ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και υπήρχε κενό ως προς το ωράριο εργασίας τους στα σχολεία.

Εβδομήντα συμβασιούχες καθαρίστριες συσπειρώθηκαν γύρω από τη νέα σωματειακή επιτροπή για να διεκδικήσουν ωράριο 6,5 ωρών με βάση τις νέες συμβάσεις εργασίας τους αντί του οκταώρου που καλούνταν να υπογράψουν και πέτυχαν την πρώτη τους νίκη με παρέμβαση της «Ενωσης» που έστειλε τα απαραίτητα έγγραφα στους δήμους στα σχολικά κτίρια των οποίων απασχολούνται.

Χθες, στον Βόλο και προχθές στον Αλμυρό, τα μέλη του νέου σωματείου που όλη αυτή την περίοδο επικοινωνούν μεταξύ τους και οργανώνουν τη δράση τους από απόσταση εξαιτίας της πανδημίας, βρέθηκαν με αποστάσεις και μέτρα ασφαλείας για να παραλάβουν τις αποδείξεις για την πληρωμή της συνδρομής τους στο σωματείο.

Η συνεύρεση αυτή αποτέλεσε αφορμή και για την ανταλλαγή συμβολικών δώρων ενόψει των Χριστουγέννων. Με πρωτοβουλία της κ. Κοσιώρα και την πολύτιμη στήριξη του προέδρου της «Ενωσης», Δημήτρη Καραγεωργόπουλου, σε όλα τα μέλη του νέου σωματείου δόθηκαν δωράκια: κούπες, τασάκια, ρεσό. «Ηθελα με αυτόν τον τρόπο να ευχαριστήσω τις συναδέλφους μου που με ακολούθησαν σε αυτόν τον νέο δρόμο, στο νέο σωματείο μέσα από το οποίο θα δώσουμε τον αγώνα μας αφενός για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας μας και αφετέρου για την αύξηση του ωραρίου των σχολικών καθαριστριών μερικής απασχόλησης που εργάζονται για τρεις ώρες την ημέρα και ο μισθός τους δεν ξεπερνά τα 280 ευρώ. Είμαι μητέρα τριών παιδιών και μου αρέσει να βλέπω τη χαρά στο πρόσωπο του άλλου. Αυτό που ζήσαμε προχθές στον Αλμυρό και χθες στον Βόλο δεν το έχουμε ξανανιώσει. Ανταλλάξαμε δώρα και χαρήκαμε τη συνεύρεσή μας με όλα τα μέτρα προστασίας», σημείωσε η κ. Κοσιώρα. Μέλη της νέας σωματειακής επιτροπής επίσης προσέφεραν συμβολικά δωράκια στην πρόεδρο.

Σημειώνεται ότι την προσωρινή διοίκηση συμπληρώνουν οι Δέσποινα Κύρκου- αντιπρόεδρος, Κωνσταντίνος Ψιλιώτης- γραμματέας, Αθηνά Μαχά- ταμίας και Μαριάνθη Αμπολιαστή- μέλος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου