ΤΟΠΙΚΑ

Μπουκώρος: «Χριστουγεννιάτικο δώρο» με επένδυση 10 εκατ. στον Βόλο

μπουκώρος-χριστουγεννιάτικο-δώρο-796299

Στις αρχές του 2021 αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή μεγάλης σύγχρονης τουριστικής μονάδας δυναμικότητας 110 δωματίων στην περιοχή των Παλαιών Βόλου. Οι θετικές εξελίξεις δρομολογήθηκαν μετά από τρεις κύκλους αξιολογήσεων και την υπογραφή του Νίκου Παπαθανάση για ένταξη της επένδυσης στον αναπτυξιακό νόμο. Φορέας της επένδυσης είναι πασίγνωστος και πολύ αξιόπιστος ελληνικός επιχειρηματικός όμιλος, γεγονός που διασφαλίζει την ταχεία ολοκλήρωσή της. Το συνολικό κόστος της επένδυσης αναμένεται να ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Μετά τις θετικές εξελίξεις ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Μπουκώρος έκανε την εξής δήλωση: «Πρόκειται για μια πολύ σημαντική επένδυση που κυριολεκτικά κάνει ποδαρικό στην νέα εποχή ανάπτυξης της περιοχής μας. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί με όλες μου τις δυνάμεις και με απανωτές συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς έγινε εφικτό να ξεπεραστούν τα όποια γραφειοκρατικά εμπόδια. Είναι επίσης σημαντικό ότι οι επενδυτές είναι σοβαρός επιχειρηματικός όμιλος και τούτο αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι από τετραετίας περίπου έχουν εκδώσει όλες τις απαιτούμενες άδειες για την κατασκευή του ξενοδοχειακού συγκροτήματος.

Επιπλέον, η συγκεκριμένη επένδυση αυξάνει κατά πολύ τις κλίνες Α κατηγορίας εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου και το συγκεκριμένο συγκρότημα καθίσταται αυτό της μεγαλύτερης δυναμικότητας εντός της πόλεως του Βόλου.

Η εν λόγω επένδυση συνοδεύεται και από τα εξής χαρακτηριστικά:

  1. Εξυπηρετεί τον στόχο της μετατροπής του Βόλου σε τουριστικό προορισμό και όχι απλά σε πέρασμα βραχείας διαμονής.
  2. Συμβάλλει στην ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού.
  3. Τονώνει την κατασκευαστική δραστηριότητα σε μια φάση ύφεσης και θα απασχολήσει πολλούς μηχανικούς, τεχνίτες και εργαζόμενους κατά την φάση της κατασκευής.
  4. Γίνεται κίνητρο και για άλλες παρόμοιες επενδύσεις στην περιοχή του Βόλου.
  5. Αυξάνει τη σημασία του πολιτικού αεροδρομίου.
  6. Ανοίγει περίπου 50 νέες μόνιμες θέσεις εργασίας.
  7. Μαζί με τα υπόλοιπα αξιόλογα ξενοδοχεία της πόλης, Volos Palace, Xenia, Park Hotel, Αίγλη κ.α. συγκεντρώνει ένα υπολογίσιμο άθροισμα αξιόλογων κλινών, προκειμένου η πόλη με άνεση να μπορεί να συνεχίσει να φιλοξενεί μεγάλες αθλητικές δραστηριότητες, μαθητικό τουρισμό, συνεδριακό τουρισμό και γενικότερα να διευκολύνει την ένταξη του Βόλου με μεγαλύτερες αξιώσεις στον τουριστικό χάρτη της χώρας.

Στην τελευταία συνάντηση που είχα με τον Αν. Υπουργό Ανάπτυξης, συνοδευόμενος από τους εκπροσώπους των επενδυτών (Δελτίο Τύπου 10/10/2020), είχαμε λάβει την διαβεβαίωση ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να ξεμπλοκάρει αυτή τη μεγάλη επένδυση. Σε καμία περίπτωση δεν περίμενα ότι θα δράσει τόσο γρήγορα. Είναι άξιος συγχαρητηρίων.

Κυρίως, θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη για τη σαφή και αυστηρή κατεύθυνση που έχει δώσει προς όλα τα μέλη της κυβέρνησης για προσέλκυση επενδύσεων, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και μείωση των φόρων. Αυτός ήταν ο πυλώνας των προεκλογικών μας δεσμεύσεων και αυτόν υλοποιούμε βήμα – βήμα στη φάση της πανδημίας και με πολύ ταχύτερους ρυθμούς αμέσως μετά. Είναι μια κατεύθυνση για την οποία αξίζει να αγωνιστούμε όλοι.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη για την φιλοεπενδυτική πολιτική που ακολουθεί, προσπερνώντας τις όποιες επικρίσεις και επιθέσεις δέχεται για ζητήματα που θα έπρεπε να μας ενώνουν όλους.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνω στον Αν. Υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση για την ταχύτητα, παραγωγικότητα και αποτελεσματικότητα που τον διακρίνει. Επειδή γνωρίζω την προεργασία που έχει κάνει για πλήθος επενδύσεων στην Ελλάδα και τους φακέλους μεγάλων επενδύσεων που έχει προωθήσει, είμαι σίγουρος ότι πολύ σύντομα όλοι θα μιλάμε με θαυμασμό για το έργο του.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη επένδυση που παίρνει την τελική έγκριση για την περιοχή της Μαγνησίας τα τελευταία χρόνια. Έχω την βεβαιότητα ότι θα ακολουθήσουν και άλλες σημαντικές επενδύσεις στην Μαγνησία, γιατί η κυβέρνηση, σεμνύνομαι να λέω και με την μικρή μου προσωπική συμβολή, παρά τα πελώρια προβλήματα που ανέκυψαν στην πορεία, από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τη διακυβέρνηση φρόντισε για την ωρίμανση όλων των επενδύσεων. Τώρα είναι η ώρα να περάσουμε στη φάση της υλοποίησης, αφήνοντας οριστικά πίσω μας το καθεστώς αδράνειας και το κλίμα αποεπένδυσης που είχαν δημιουργήσει οι πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης. Είμαι πλέον πολύ πιο αισιόδοξος για το 2021. Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία και ευημερία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου