ΤΟΠΙΚΑ

Στο 18ο Αντάμωμα των Καππαδοκών η Μαρίνα Χρυσοβελώνη

στο-18ο-αντάμωμα-των-καππαδοκών-η-μαρίνα-796133

Η υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μ. Χρυσοβελώνη παρέστη χθες Παρασκευή 19 Αυγούστου στην 18η Σύναξη Καππαδοκών, στα Βούναινα Λάρισας, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση.

Στον χαιρετισμό της η κ. Χρυσοβελώνη , τόνισε μεταξύ άλλων:

«Θέλω κατ’ αρχάς να σας μεταφέρω τις ευχές του Πρωθυπουργού και των μελών της Κυβέρνησης και να σας εκφράσω την ιδιαίτερη ευχαρίστησή μου που βρίσκομαι σήμερα εδώ, ανάμεσά σας αλλά και τη χαρά και συγκίνησή μου γιατί μου δίνεται η ευκαιρία να απευθυνθώ σε ένα τόσο ιδιαίτερο ακροατήριο.

Ένα ακροατήριο, που θέλει και παραμένει θεματοφύλακας της ιστορίας του λαϊκού πολιτισμού, αγωνίζεται για τη διαφύλαξη και την προβολή τους με την αναβίωση των ηθών και εθίμων αλλά προσπαθεί να αναδείξει τον κοινωνικό πολιτισμό του προσφυγικού Ελληνικού στοιχείου.

Η αποψινή μεγάλη γιορτή της παράδοσης, αποδεικνύει ότι στην ψυχή σας έχετε ανεξίτηλα χαραγμένα τα τεκμήρια ενός πολιτισμού που αποτελεί όαση χριστιανισμού, όαση ελληνισμού. Μια όαση που δεν έσβησε ούτε από το μεγάλο ξεριζωμό του 1921, ούτε και από τη φθορά του χρόνου. Αντίθετα παραμένει ζωντανή, έχοντας σταθερές αρχές.

Φίλοι Καππαδόκες, ένας λαός χωρίς μνήμη, είναι ένας λαός χωρίς παρόν και χωρίς μέλλον, γιατί εκείνοι που ξεχνούνε την ιστορία τους δεν μπορούν με κανένα τρόπο να δημιουργήσουν το μέλλον τους. Ακριβώς αυτό είναι και το νόημα του 18ου Γαβουστήματος Καππαδοκών.

Καθήκον μας λοιπόν, είναι να διατηρήσουμε άσβεστη τη μνήμη της μακραίωνης και ένδοξης ιστορίας μας και της εθνικής μας συνείδησης, που αποτελεί την ταυτότητά μας και τον συνεκτικό κρίκο της ύπαρξής και της δυναμικής παρουσίας μας στα πεπρωμένα αυτού του τόπου, που λέγεται πατρίδα.

Κλείνοντας κηρύσσω την έναρξη των τριήμερων εκδηλώσεων του 18ου Γαβουστήματος 2016, συγχαίρω τους διοργανωτές και εύχομαι και του χρόνου να συναντηθούμε και πάλι σε μία τόσο πετυχημένη διοργάνωση».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου